Hlavní navigace

Názor k článku Medicína 2.0: Kdy dorazí digitální zdravotnictví s účastí pacienta i do Česka? od befree - Graf si zase někdo upravil Léčič | reagovat 18.10.2012 |...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 10. 2012 12:29

    befree (neregistrovaný)

    Graf si zase někdo upravil
    Léčič | reagovat
    18.10.2012 | 09:47
    aby to vypadalo pěkně pro případné kšeftmany - ajťáky a jiná individua, která si už brousí zuby na další bakšiš ze státní zakázky.
    Pro nás zůstává kruciálním problémem to, že data na webu jsou nám v případě akutního zásahu při ohrožení života k ničemu, tam rozhoduje erudice zasahujícího lékaře a vybavení sanity nebo ordinace a když nejde o život, existuje vícero způsobů, jak se dopátrat důležitých anamnestických údajů. V případě pochybností stejně musíte provést opakované vyšetření, i kdybyste měli laboratoř, UZV, RTG, natož EKG staré byť jen jeden den, takže stále omílaná mantra, že se tím sníží duplicity jsou neznalostí problému a nebo hůře - záměrnou fabulací. To, že se vepsáním údajů o pacientovi kdesi do etéru vzdávám svého know-how, které mi pak může kdekdo zcizit, už ani nezmiňuji. Doktorovo bohatství se nachází v jeho kartotéce! Nerad bych se dožil toho, že mi vedle v supermarketu otevřou Ageláckou ordinaci a od dalšího roku mi Chrenkovci z 205 řeknou, že se mnou neuzavřou smlouvu, protože jsem příliš drahý, že jejich "mateřská" ordinace pro ně bude makat za poloviční peníz a dokumentaci pacošů si můžu nechat, protože oni ji mají z e-healthu. Fuj!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).