Hlavní navigace

Názor k článku MetaCentrum: grid s největší výpočetní kapacitou u nás od metainsider - V principu je možné dobře napsanou aplikací využívat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2008 12:53

    metainsider (neregistrovaný)
    V principu je možné dobře napsanou aplikací využívat zároveň i stroje rozdílných platforem (existují komunikační knihovny, které to podporují), obvyklejší je ale využití podmnožiny strojů se stejnou architekturou, protože konverze dat mezi architekturami mohou brát část výkonu a při psaní aplikací je třeba s možnými rozdíly počítat (kromě konverzí binárních dat mohou přijít do cesty zvláštnosti různých operačních systémů, kompilátorů apod.).

    Na zjevný výpadek procesorů za běhu aplikace upozorní aplikaci komunikační vrstva - část výpočetních procesů se přestane ozývat, jinak je to na aplikační vrstvě. Opravy malých chyb jsou u některého HW možné (ECC paměti, kontrolní kódy v síťových protokolech), ale obecně se toho u běžných PC serverů, které tvoří většinu HW zdrojů METACentra, bez spolupráce s aplikační vrstvou moc dělat nedá a výpadek je třeba řešit novým spuštěním aplikace (stroje, o kterých se ví, že mají HW problémy se zablokují v systému pro plánování úloh).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).