Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jak vypadá a co umí nová online čtečka MF DNES a Lidových novin? [AKTUALIZOVÁNO] od Tom - No, v okamžiku, kdy jsem se dozvěděl, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2014 9:39

    Tom (neregistrovaný)

    No, v okamžiku, kdy jsem se dozvěděl, že text bude ve formě JPEG obrázku, tak mě přešla jakákoli chuť tu čtečku zkoušet. Kazit si oči kudrlinkovaným textem skutečně nechci. Myslím, že tak malá JPG komprese, která by ten text nezmrvila by vyrobila asi pěkně velký soubor.

    Zajímalo by mě, jestli vývojář čtečky slyšel něco o bezeztrátové kompresi, hloubce barev a formátu PNG. Myslím, že asi nebude příliš prohlížečů, které by ho nepodporovaly.

    Pokud by se MAFRA chtěla věnovat dalšímu vývoji, doporučoval bych kombinaci JPG pro fotky s black&white PNG pro text. (Nebo GIF, chcete-li)

  • 24. 9. 2014 10:24

    catt

    Rozkliknutý článek je normální text (s obrázky), ale stránka je obrázek. To není nic divného, řada řešení to tak má. Pokud chceme dosáhnout dobré rychlosti zobrazení pro všechny, nic jiného nám nezbývá.

  • 24. 9. 2014 12:46

    –MM– (neregistrovaný)

    O PNG jsem slyšel, strávili jsme nemálo času vývojem dvojvrstvé verze, kde vespod byl JPEG s fotkami a jinou grafikou a nad ním průsvitný paletový PNG s textem. Vypadalo to celkem pěkně a v součtu byly oba obrázky datově menší než srovnatelně velký spojený JPEG, nicméně prohlížečům, zejména mobilním (ale i pomalejším PC), tento koktejl moc nechutnal. Načtení bylo sice svižnější, ale odezva na uživatelské vstupy pomalejší.

    Nakonec jsme od této varianty upustili a místo toho jsme výrazně zvedli rozlišení JPEGů alespoň desktopům, které mívají rychlejší připojení, takže větší objem dat snesou. Vyšlo nám to jako optimální poměr kvality, datové velikosti a rychlosti. Zkoušeli jsme i řadu dalších kombinací a formátů. Máte-li s tímto více zkušeností, rádi si poslechneme vaše další doporučení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).