Hlavní navigace

Názor k článku Michal Bláha (Hlidacstatu.cz): Novináři, kteří používají Hlídače, mají nejvíc exkluzivních zpráv od xf - Ten příklad je zajímavý. Dejme tomu, že by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2018 0:11

    xf (neregistrovaný)

    Ten příklad je zajímavý. Dejme tomu, že by to nějaká AI dokázala zjistit, že je to !někomu šité na míru".... a tady je další problém, co to nemůže umět. Je nutno dále rozlišovat, zda je to šité na míru nějaké firmě, nebo nějakému výrobku. Abych zůstal u tvého příkladu, tak pokud to bude způsob, ale zároveň obcházení zákona, jak stát nakoupí kvalitní HW, a ne šmejd*, co se za chvíli rozsype, či o kterém se ví, že jsou problému, tak je to špatně? Má stát pod heslem rovnost, nediskriminace atd. nakupovat šmejdy? Problém je, že v mnoha nákupech k tomu zákon doslova nutí. Zadavatel může stanovit parametry, ale ne moc, aby nediskriminoval.

    * ZVZ a ÚHOS to a) považuje za obcházení zákona a zároveň za b) teoreticky podle zákona můžeš něco sice ošetřit záruční lhůtou, ale když si někdo založí účelovově firmu pro takovou zakázku, kterou nechá zkrachovat... A reference jsou zákonem také dosti omezené.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).