Hlavní navigace

Názor k článku Microsoft: Bezplatný otevřený kód ohrožuje USA od ddoubrava@volny.cz - Asi rok jsem se programovanim zivil, tak si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2001 14:19

    ddoubrava@volny.cz (neregistrovaný)
    Asi rok jsem se programovanim zivil, tak si myslim co takovato prace obnasi. A dodnes se s programatory setkavam, a take se setkavam s lidmi, kteri programovat umeji (uznavam ze obe mnoziny maji neprazdny prunik, i kdyz si myslim ze jen velice maly) ale zivit se tim nechteji. Moje motivace byla ze me to bavilo, i kdyz ty penize taky nebyly k zahozeni (no zadarmo bych to nedelal).
    Nyni programuji pro/pod GPL/GNU, ale s vykonem tak asi 10 napsanych radku za tyden, a mam motivaci, ze stale jeste neco vim a umim.
    Co jsem to chtel vlastne rict :-)
    1) Dnesni komercni programovani je podle mne tovarna na programovy kod. Programator je spise hodnocen bud za velikost zdrojoveho kodu (v lepsim pripade) nebo za velikost vysledneho kodu (jsou takova obludna software) ale asi ne za kvalitu a stabilitu.
    2) Pokud budu chtit nejakou funkcnost rychle a ne az to nejaky dobrovolny programator napise, tak si taky rad zaplatim, a to i za zaruku na funkci atd.
    3) I free software potrebuje propagaci (kde a jak ji zajistit), k cemu mi je ze napisu genialni program, kdyz ho nikdo nebude pouzivat.

    Zaver: Kazdy pristup ma svoje pro a proti, a zalezi na kazdem jak se rozhodne.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).