Hlavní navigace

Názor k článku Microsoft: Bezplatný otevřený kód ohrožuje USA od Jerry III - Kdykoliv totiz MS citi, ze mu tece do...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2001 6:14

    Jerry III (neregistrovaný)
    Kdykoliv totiz MS citi, ze mu tece do bot, tak zlikviduje konkurenci

    S tim souhlasim, tak se chova kazda firma. Namatkou treba Corel (kterymu se to ovsem nedari, zaloby a narikani u vlad nejsou moc dobra strategie), Airbus (kterej zazaloval vladu USA protoze jim Boeing bral business), Nova (kde se trochu zvrtlo, ale zamer tam byl :), Volkswagen (kterej vykoupil nekolik automobilek po evrope), a nakonec i firmy prodavajici Linux se snazi zlikvidovat konkurenci, aby bylo na trhu misto pro ne.

    Jednak amici jsou v prumeru vzato skutecne debilni narod

    :))) Podle sebe hodnotim tebe. Urcite hodne amiku znas osobne a vis jaky sou :)

    protoze pres USA se neprehnala valka a komunismus

    Tohle jen ukazuje totalni neznalost historie. Nejen ze USA byly angazovany v obou svetovych valkach (a to dost zasadnim zpusobem, evropsky staty se proti nemecku nejak moc nebranily, ale mely i svoje valky, s Mexikem, Japonskem, Vietnamem, Korei, pred deseti lety branily Kuvajt a v byvale Jugoslavii taky NATO nebylo schopne cokoli udelat do doby nez se vlozily Staty.

    A proc vzdelani lide odchazeji za more? Proc jim staty ktere je vzdelaji nejsou schopny zajistit podminky na zivot? Pokud si myslis ze je to o penezich tak aspon nejsem zdaleka sam :) Osobne si nemyslim, ze je tu vsechno dokonale, ja si jen myslim ze tu vsechno funguje lip nez v CR a vetsina veci lip nez kdekoli jinde na svete. Nakonec i Linus ted zije a pracuje ve statech, asi mu jde taky jenom o penize :)

    Proc tam asi maji vetsi zlocinost na pocet obyvatel?

    Ceska republika ma podstatne vetsi nez USA (v prepoctu na obyvatele). Zkus se treba podivat kolik ekonomickych podvodu (coz je klasifikovano jako trestna cinnost) se deje v cechach versus USA.

    Zpatky k Open source - proc to neaplikovat na ostatni casti lidskeho zivota? Nekdo si postavi barak a ostatni ho budou moct pouzivat jak chteji a budou platit jen za extra sluzby ;) cesky pivovary zverejnej svoje postupy a receptury na pivo a nechaj na svym dobrym pivu vydelat i ostatni, AMD a Intel budou se svyma procesorama dodavat i jejich blue printy, co kdyby tam meli chybu a ja si ji chtel opravit, ze ;) Jako idealisticky hnuti je to hezky, ale v soucasnym svete se na tom moc stavet neda, preci jen intelektualni vlastnictvi je hodne ceneny a bude cim dal tim vic. Jinak bych zastancum Open source doporucil aby sli prikladem, me by se docela hodily zdrojaky treba lupy, vzhledem k tomu, ze mam v praci ted delat neco podobnyho. A klidne bych to uverejnil pod GNU, my stejne SW davame zadarmo a uctujeme za data :)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).