Hlavní navigace

Názor k článku Microsoft: Bezplatný otevřený kód ohrožuje USA od TIG - Právě jsem dočetl všechny uvedené články a nestačím žasnout,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2001 23:34

    TIG (neregistrovaný)
    Právě jsem dočetl všechny uvedené články a nestačím
    žasnout, kam až debata může sklouznout (trochu mi to
    připomíná Cimmermanovu hru Švestka) Jestli jsem to
    správně pochytil, článek nebyl sociologickým průzkum americké mentality ani úvahou nad tím, pod kterým operačním systémem se dá rychle zbohatnout. Týkalo se to snad dalšího vtipu, kterým nás Micro$oft opět všechny pobavil. (Nevím, jestli si ještě někdo vzpomínáte na případ se systémem PINK.)
    Linux má své výhody i nevýhody a je přece na každém, aby si zvolil co bude používat. Gnu public license je sadou podmínek stejně tak jako každá jiná smlouva. Smlouvu můžu přijmout nebo nepřijmout, ale každopádně jí nemohu napadnout proto, že je výhodnější než ta, kterou nabízím já. A to je obávám se přesně to, co Microsoft dělá. Nechápu, ale proč se někdo z našeho národa rozčiluje nad tím, že jedné z nejbohatších firem na světě unikají zisky (nebojte se - nezkrachujou :-)) Naopak by to dokonce mohlo dospět i k jistému konkurenčnímu prostředí a Microsoft by mohl občas opravit nějakou tu chybku. (pokud dřív nějakou dirty cestou linux neubije, což myslím nehrozí)
    Ti kdo s tím nesouhlasí asi mají rádi Telecom, viďte?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).