Hlavní navigace

Názor k článku Microsoft: budoucnost není jen web od Norman - Developer Evangelist - volně řečeno "kazatel vývojářů" šířící...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 7. 2007 13:42

    Norman (neregistrovaný)
    Developer Evangelist - volně řečeno "kazatel vývojářů" šířící slovo B... no vlastně de-Billovo, resp. dnes potažmo Microsoftí. Cílem a úkolem je šířit chvalozpěvy (doslova) na všechny právě vyvíjené a zcela jistě bombastické techniky a technologie od Microsoftu.
    Ale stejně to bude zase jen další rádoby Hype-vlna, byl tu na desktopu pseudoframework VB (a kde skončil, kolik nekompatibilních verzí runtime se muselo do systému napráskat?), byl tu COM+ nebo ActiveX (obojí s mnoha problémy, byť tu už předtím byla o něco lepší CORBA), vyrojil se "všespasitelný" .NET (a už je tu X desítek MB do systému pro .NET1/1.1/2/3... no kolik MB děravých "frameworků" ještě bude, než se .NET začne propadat do dějin?). A takových technik a technologií MS ještě vyprodukuje, než zjistí, že všeobjímající platformy vršené jedna na druhou vedou jen k vyšším nestabilitám systému i oněch proklamovaných služeb.
    Dřív (a nebo naneštěstí spíše později) i svět IT (a nakonec i MS) zjistí, že bude třeba se vrátit k programátorskému minimalismu a složité celky skládat z důkladně ověřených jednoúčelových komponent, které v případě nalezení problému bude možnos snadno a bez vlivu na zbytek aplikace/systému bezproblémově vyměnit - nejlépe za běhu systému bez přerušení provozu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).