Hlavní navigace

Minialarm V13 s GSM kartou můžete použít třeba i na kolo

17. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Hütermann
Drobný alarm doprovází i aplikace pro chytrý telefon, dá se s ním lokalizovat poloha a střežený prostor lze i odposlouchávat.

Společnost Hütermann uvedla GSM minialarm V13 (990 Kč) vybavený lokalizátorem polohy (přes GSM), otřesovým čidlem a jedním magnetickým kontaktem pro okno nebo dveře. Ohlídá nejen byt či chatu, ale také automobil, kolo či motocykl.

Do miniaturního přístroje o rozměrech 40 × 34 × 14 mm a hmotnosti 24 gramů stačí vložit SIM kartu libovolného operátora, provést základní nastavení několika SMS zprávami nebo přes mobilní aplikaci a vše by mělo být připraveno k činnosti. V případě poplachu pak zašle SMS zprávu na až pět nastavitelných čísel.

NAPSALI JSME: Zabezpečovací zařízení Jablotron 100: co nabízí a co umí?

Netgear začíná prodávat inteligentní monitorovací systém Arlo Baby

O2 představuje vlastní zařízení pro chytrou domácnost

BRAND24

Aplikace pro chytré telefony (iPhone, Android) dovoluje nejen nastavení minialarmu, ale také případné sledování polohy. Tu zjistíte i přes počítač, resp. webový prohlížeč. V případě poplachu pak můžete pomocí integrovaného mikrofonu střežený prostor odposlouchávat.

Alarm se napájí USB adaptérem z 230 voltů, ve vozidle pak 12 V. V případě mobilního nasazení pracuje z vestavěného akumulátoru typu Li-Ion, a to až 30 hodin. V13 lze využít v rozmezí teplot –20 °C až +70 °C při nekondenzující vlhkosti 5 % až 90 %.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).