Hlavní navigace

Názor k článku Ministerstvo duhových jednorožců aneb Proč se školy pořád snaží zakázat žákům mobily? od jinejmuf - To jsou zase bláboly. Mobil je pro děcka...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2021 8:08

    jinejmuf

    To jsou zase bláboly. Mobil je pro děcka regulérní droga, existují dokonce výzkumy na to, že sledování blikajícího displeje her má na jejich mozek podobný vliv, jako některé drogy. Je naprosto v pořádku učit děti, aby se soustředily na výuku a své okolí a aby přestávky netrávily asociálně u displeje, ale bavily se mezi sebou. Potřebujeme tu generaci, která nebude na mobilu závislá a bude schopná ho používat efektivně a konečně stanovit společenská pravidla, třeba že když s někým zrovna mluvím, tak ho nepřerušuji uprostřed věty kvůli telefonátu nebo že když mi pípne sms, nejsem povinen ji teď hned přečíst.

    "Tatínek stěžovatel" bude nejspíš další z rodičů, který narve děcko do milionu aktivit, které se dají sotva stíhat bez stresů a neuróz a pak mu ale stejně nedá pokoj se jim věnovat. Věta "A když jsme si nedali vědět o změně plánů **třeba** o velké přestávce" poukazuje na to, že to bude další z těch, kteří otravují děcko během výuky. Znám to z praxe a dokonce jsem měl i případ, kdy mě studentka po několika napomenutích prosila, ať teda napíšu mamince (úřednici, která se v práci nudila a bombardovala dceru sms), že jsem jí mobil zakázal, protože maminka si stěžovala, že jí dcera uprostřed výuky neodepisuje...

    Je naprosto v pořádku, aby děcka využívala mobil během výuky tehdy, když k tomu dostanou pokyn. Ale jinak má být vypnutý a v batohu. A o přestávkách je to diskutabilní, ale minimálně na ZŠ bych ho zakázal taky, aby se děti nejprve socializovaly. To jejich tiché hřadování nad namodralým displejem je jak z hororu.

    Prodavačka v obchodě má také během pracovní doby mobil odložený, aby se mohla věnovat zákazníkům. Tak nevidím důvod kvůli prudičům, kteří se chovají nespolečensky, měnit rozumná pravidla.

    11. 6. 2021, 08:10 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).