Hlavní navigace

Názor k článku Ministerstvo duhových jednorožců aneb Proč se školy pořád snaží zakázat žákům mobily? od petrph - Proboha, v žádném to případě. Mobil má být...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2021 10:02

    petrph

    Proboha, v žádném to případě. Mobil má být ve škole v tašce, s vypnutýn zvoněním, A jestli rodiče potřebují dítěti něco rychle sdělit, tak přes smsku (nebo kdyžtak zprávou na nějaký messeger na tom mobilu), aby si to přečetlo o přestávce, Nic víc.
    Vědecká kalkulačka je náhodou do školy to pravé, co potřebují, aby se ty děti současně učily pořádně matematiku (i jiné) předměty, ale současně si primitivní numerické úkony (které by ale už měly znát), rychle spočítaly na ní. Zase, nic víc.
    Ale, jak píši, které by už měly a bezpečně znát. Ono totiž, se může zdát príma, když ty děti neumí pořádně ani malou násobilku, neb jí počítají na kalkulačce/mobilu. Ovšem pak se musí rodiče i učitelé smířit s tím, že bez té znalosti nazpaměť se už pořádně nenaučí ani zlomky, ani mnohočleny, ani rovnice, natož nějaké derivace a integrály. Vlastně z matematiky jako takové vůbec nic, ale jestli se jim nelíbí ani ta kalkulačka (patrně jsou pro ně nějaké magické znaky), tak jedině šmidlat prstem na dotykáči, aniž ví proč.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).