Hlavní navigace

Názor k článku Ministerstvo duhových jednorožců aneb Proč se školy pořád snaží zakázat žákům mobily? od MayaMladk - Vzhledem k tomu, že jsem sama studentkou střední...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2021 17:44

    MayaMladk (neregistrovaný)

    Vzhledem k tomu, že jsem sama studentkou střední školy si myslím že k tématu mám co říci. Z mého pohledu není ani jeden názor dobře. Mobily a moderní technologie například nejsou zrovna dobrá volba v předmětech ve kterých je potřebné získat praktickou zručnost jako například praktické činnosti nebo výtvarka na uměleckých / uměleckoprůmys­lových školách. V matematice je zase dobré používat kalkulačku z více důvodů. Jedním z nich je třeba i to, že během maturity není povoleno použít mobilní telefon kde by si maturant třeba vyfotil jakoukoli rovnici přes aplikaci typu Photomath a ihned by znal výsledek. V tomto případě je lepší studenty připravit na to čím si projdou při maturitě, a ve zbytku života ať to klidně řeší jak chtějí. Naopak při češtině nebo při určitých předmětech není vůbec špatnou volbou mobil využít k vyhledávání informací, ale nemělo by to podle mě překročit určitou mez, aby informací z Wikipedie nebylo více než těch z prezentací nebo učebnic.
    Jsou prostě věci ve kterých může mít autor pravdu, ale pouze jsou tu napsány i naprosté šílenosti nad kterými jsem kroutila hlavou. Neříkám že bych zákazy mobilů schvalovala, ale ani neschvaluji jejich volné používání. Ne nadarmo se snad říká že všeho má být s mírou ne snad?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).