Hlavní navigace

Názor k článku Ministerstvo investuje 100 milionů do projektu hodnocení hotelů od carphatia - O vysoké úrovni IZS mi toho můžete vyprávět...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2012 17:25

    carphatia (neregistrovaný)

    O vysoké úrovni IZS mi toho můžete vyprávět ;-) Řadu let jsem měl možnost být jeho členem. Povodně 1997 i 2002 jsem zažil na vlastní kůži a viděl "rozhodovací schopnosti" vrcholných činitelů IZS velmi velmi zblízka. Řada vysokých důstojníků např ani netušila, že mapy obsahují nějaké topografické značky (nm.v., vrstevnice) a dá se podle nich poznat kam poteče nebo nepoteče voda. Pravidelné cvičení nejsou ničím jiným než potěmkinovou vesnicí, kdy každý ví předem o všem a už dlouho před časem Č jsou všichni zúčastnění tzv. zakleknutí v blocích...
    Skutečné operační schopnosti např. PČR jsme mohli vidět např. vloni na "ostré bombě" v pražské IKEA, když policie musela přivést speciálního psa až z Plzně a přitom jich v Praze měla k dispozici minimálně 6 a "zneškodňování nálože" se ujal rambo z ochranky. A podobných "úsměvných historek" mám celou řadu.
    Oproti letům 1997 a 2002 už např. nemáme žádné vojáky ZS, kteří by pomáhali s evakuací a úklidem, ženijní útvary na Moravě neexistují a vojsko CO bylo očesáno až na kost. A od příštího roku možná přijdeme i o 1/3 všech hasičů.
    Drobná zemětřesení, při kterých např. praskají starší zdi a chvějí se okna a skleničky v policích, jsou např. záp. Čechách celkem častým jevem. Netvrdím, že nás postihne zemětřesení japonských nebo tureckých rozměrů, ale spoléhat se, že nemůže přijít větší otřes jen proto, že jsme jej nikdy nezažili... No nevím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).