Hlavní navigace

Názor k článku Ministr Mládek předložil novelu, která operátorům zakazuje neveřejné nabídky od Petr M - Nebojovat, chránit. Moje práva mi nikdo nevnucuje, nejenom...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 2. 2017 7:15

    Petr M (neregistrovaný)

    Nebojovat, chránit. Moje práva mi nikdo nevnucuje, nejenom nabízí a můžu se jich vzdát, pokud o ně nestojím. A z principu moje práva končí tam, kde začínají práva jiných. Na hranici svých práv mám možnost přiměřeně omezovat ostatní. A k takové interakci a určování hranic dochází furt.

    Příklad: Jedu v hustším provozu na hlavní silnici a vidím, že na vedlejší čeká auto už nějakou dobu, aby se zařadilo. Zpomalím a bliknu na řidiče, ať najede přede mě. A on to využije. Co se právě stalo?

    1) Vzdal jsem se svýho práva jet, danýho zákonem, ve prospěch někoho jinýho. Dostanu za to pokutu? Asi ne, jenom přijedu o 10s pozděj.
    2) Řidič využil, že jsem mu nabídl svoje právo. Já s tím souhlasil, kdo mu za to co může vyčítat? Prostě přijal nabídku.

    Na hranici svých práv mám přece právo určit, kam můžou ostatní zajít. Nebo se vzdát práva na to, aby někdo respektoval moje práva... A když se práva na obranu vlastních práv vzdá většina, tak oprsklejší menšina bude dělat, co ji napadne bez ohledu na ostatní.

    Pokud je někdo fakt lump, zkouší cíleně salámovou metodou, kam až může zajít. A u některých je to opravdu hodně daleko. Tak daleko, že kdyby to zkusil rovnou, tak dostane facku, pokutu, nebo na něj poštvou státního zástupce. Takže v praxi, pokud chci mít práva, tak o ně musím bojovat - tím, že zavčas salámistu odkážu do správných mezí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).