Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ministr Mládek předložil novelu, která operátorům zakazuje neveřejné nabídky od Petr - Vlastně jsem nikdy nepochopil, jak to mohlo fungovat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 2. 2017 10:52

    Petr (neregistrovaný)

    Vlastně jsem nikdy nepochopil, jak to mohlo fungovat do teď. Když má jakýkoliv podnikatel dvojí ceny, tj. za stejnou službu účtuje různým lidem jinak, tak na něj vlítne ČOIka a má průšvih. Pokud stačí říct, že to je individuální sleva, tak to samé může udělat hospoda, cizincům a méně handrkujícím se pivo za 200 a s našincem si dohodne individuální slevu na 50 a vše je ok, nebo není? V tom případě jak to, že to je ok u operátorů?

  • 16. 2. 2017 11:05

    fd (neregistrovaný)

    Kazdy normalni podnikatel uctuje komukoli cokoli, protoze je to ciste jeho vec, za kolik komu co proda. I do tech hospod si muzete koupit kupon treba na slevomatu.

    Misto aby se resila pricina problemu, tak je tu zcela zjevna snaha problem zabetonovat na dalsich nejmene 10 let. Pokud bych totiz uz do vzajemnych vztahu chtel zasahovat, tak by pak mnohem vhodnejsi bylo ustanoveni, ze nabidka pro firemni zakazniky se od cenikovych cen pro koncove uzivatele nesmi lisit o vice nez rekneme 100%. Mozna pak jeste zajimavejsi by bylo, pokud by do zakona bylo vlozeno to, ze pokud standardni cena bude vyssi nez +30% prumeru okolnich tatu, tak ze automaticky regulattor naridi strop, a to na urovni -30% toho prumeru.

    Daleko vhodnejsi by ovsem bylo zkratit obdobi pridelu frekvenci, a za soucast jejich drazby ustanovit i nabidku maximalnich cen.

  • 16. 2. 2017 11:19

    Petr (neregistrovaný)

    Jenomže ten kupon na Slevomatu je v tu chvíli veřejná pevně daná nabídka, kterou může využít kdokoliv, zatímco u handrkování na retenčním (pokud vás tam vůbec přepojí) záleží na libovůli a náladě operátora, jestli vám něco nabídne a co.

  • 16. 2. 2017 13:04

    fd (neregistrovaný)

    Kazdy druhy obchod ma nekde napsano, ze pokud prijdete s tim, ze jinde to maji levnejsi, tak vam to daji za stejnou nebo lepsi cenu. U operatoru to funguje uplne stejne.

  • 16. 2. 2017 13:41

    Petr (neregistrovaný)

    Stejně to nefunguje. To co popisujete jsou veřejné podmínky a dosáhne na ně každý. Kdokoliv řekne, že v konkurenčním obchodě XY to mají za 300, tak mu to na základě toho slibu dorovnají. Vy ale když zavoláte na operátora, že soused Franta od nich dostal neomezenku za 349 a že chcete taky, tak vás pošlou do pryč, maximálně když budou mít dobrou náladu, vy budete hrozit odchodem a sejde se ještě dalších několik okolností, tak vyhandrkujete nějakou (nejspíše směšnou) slevu z vašich 899, ale žádná zaručená cesta, jak se dostat na těch samých 349 za tu samou službu, neexistuje. Pokud budete mít úvazek a cenu 749 tak nevyhandrkujete pravděpodobně nic, protože vědí, že stejně dalších 20 měsíců nemůžete bez pokuty odejít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).