Hlavní navigace

Názor k článku Ministr Mládek: za vysoké ceny mobilních služeb může ČTÚ, ÚOHS a radní Malý od Petr M - Mládek... Není to ten, co dostal od operátorů...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2017 14:40

    Petr M (neregistrovaný)

    Mládek... Není to ten, co dostal od operátorů zaplaceno za to, že zkryplili telekomunikační zákon, dostal zaplaceno za to, že do chstané novely nedal klíčový věci, kvůli kterým se novela připravovala? Mám pocit, že právě dostal další obálku za odstřel Malýho...

    A chtěl bych vidět, jakou má kdo z jmenovaných kompetenci říct "Teď bude 1GB za 10Kč".
    - ÚOHS může dát maximálně flastra za dohodu, ale k tomu musí mít důkaz, že se operátoři domluvili. Pokud někdo z nich dohodu neprovalí, je bezmocný.
    - ČTÚ smí taky dělat jenom to, k čemu ho opravňuje zákon. Pokud v zákoně není, že má kompetence diktovat maximální cenu dat, tak nezmůže nic, maximálně tak hlídání, jestli při oznámení nové ceny o nich dali vědět zákazníkům. Pokud se teda operátoři sami rozhodli, že je to změna smluvních podmínek.
    - Malý ani jako fyzická osoba, ani jako radní orgánu, který nemá zákonem danou takovou pravomoc, nemůže soukromé firmě diktovat ceny. A pokud si to Mládek myslí, měl by vyhledat lékaře.

    Mládek by s tímto přístupem měl okamžitě a bez pardonu vyletět. Důvodem je podezření na korupci ze strany operátorů a to je u politika na tak vysokým postu dost velký důvod to zabalit. Jeho nesvéprávnost je v tomto případě vedlejší. A pokud ho premiér kryje, měl by táhnout taky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).