Hlavní navigace

Názor k článku Ministr zdravotnictví chce v televizi, rádiích a na webu omezit reklamy na alkohol od anonym - Ano, zdravotnictví jako takové, tedy nemocnice, lékaři, sestry...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 9. 2019 10:36

    bez přezdívky

    Ano, zdravotnictví jako takové, tedy nemocnice, lékaři, sestry atp. má své vlastní problémy, ale nevím, proč by řešení těchto problémů mělo znamenat, že ministerstvo zdravotnictví, ať už je v jeho čele ANO, ODS, ČSSD nebo kdokoliv jiný, nemohlo řešit druhou stranu a preventivně působit proti vyzdvihování konzumace alkoholu.

    U nás je konzumace alkoholu společensky velmi přípustná a podporuje vznik a rozvoj alkoholismu, jedné z opravdu závažných nemocí naší společnosti. Dost často poslouchám příběhy lidí s alkoholikem v rodině, sám jsem jich taky pár zažil. Proto jenom vítám jakékoliv navrhované omezení na podporu konzumace alkoholických nápojů, snížení reklamy je jedním z nich.

    Jenom by mě ještě zajímalo, kde jste zjistil, že se kouří stejně a že na to zákaz reklamy na cigarety neměl žádné přímé dopady. Nějaká statistika nebo domněnky? Neberte to jako trollování, ale opravdu bych chtěl vidět nějaké výsledky studie, která se tím zabývala, abych se mohl ochytřit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).