Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ministr zdravotnictví chce v televizi, rádiích a na webu omezit reklamy na alkohol od Prazanda - Nějak nechápu ty stále se opakující komentáře o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 9. 2019 4:02

    Prazanda

    Nějak nechápu ty stále se opakující komentáře o tom, že tohle by mělo snad někomu zakazovat pít. Když zároveň se tu opakují komentáře, že ani zákaz reklamy na cigarety neznamenal omezení kuřáků (jisté omezení dostali až poté, co se rozhodli je z některých míst vyhnat, jako z těch hospod).

    Osobně si myslím, že více zdanit alkohol by mohlo pomoci státnímu rozpočtu a přitom to nijak zvlášť nezasáhne peněženku občasného pijana. Že alkoholika ano? Třeba začne přemýšlet nad tím, že by mohl přestat. Jenže pokud už se tak rozhodne, tak všudepřítomná reklama na chlast mu v tom moc nápomocná není ani v případě, že se hospodám či regálům s alkoholem v obchodech bude chtít vyhnout. V tomhle mají lidé, kteří se snaží přestat kouřit ohromnou výhodu a zároveň kuřákům určitě nevadí, že nevídají na cigára reklamy.

  • 10. 9. 2019 12:00

    neřeknu

    Pokud je někdo alkoholik, tak se nijak neomezí a rozhodně nebude přemýšlet o tom, že by mohl přestat. Tito lidé u sebe nevidí vůbec žádný problém. Budou-li chtít nekde ušetřit, bude to na něčem jiném, třeba jídlu, nikdy na alkoholu. Bohužel to vídím na tchánovi.

    Souhlasím s tím, že zákaz reklamy ničemu nepomůže. To by museli přestat alkohol prodávat, zavřít hospody a místa s dostupným alkoholem. Něco podobného už udělali v USA za prohibice a vedlo to ke zvýšené kriminalitě a možná ještě větší spotřebě alkoholu :-D

  • 10. 9. 2019 21:25

    Prazanda

    Myslela jsem alkoholika, který se rozhodne přestat. Ale jak, když kolem sebe všude alkohol vidí? Kuřák, který se rozhodne přestat kouřit má v tomto obrovskou výhodu, pokud teda zrovna nejde někam na náměstí plného kuřáků..

    U kuřáka, alkoholika, kohokoli kdo požívá nadmíru nějakou drogu, je vždy prvotní rozhodnutí přestat. Sám k němu musí dojít a sám musí chtít. U alkoholu oproti jiným drogám je nevýhoda v tom, že je všude a člověk na něj narazí i ve chvíli, kdy nechce.

  • 11. 9. 2019 8:55

    bez přezdívky

    Na alkohol člověk narazí spíš v samoobsluze, než v TV...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).