Hlavní navigace

Názor k článku Mironet: miliony, které nám zaplatil stát, by měl ministr chtít po Microsoftu od thr - Nechme stranou to, jak to tehdy celé probíhalo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 3. 2015 11:58

    thr

    Nechme stranou to, jak to tehdy celé probíhalo a že Mironet v tom možná zas tak moc nevinně nebyl. To je sice zajímavé téma, ale s otázkou náhrady od MS v podstatě vůbec nesouvisí.

    Dejme tomu, že MS jednání ovlivňoval a že toto tvrzení je pravdivé. Nojo, ale MS naprosto žádné právo ovlivňovat kroky policie neměl a nemá (mimo prvotní podnět, který naopak může podat kdokoli). Pokud se někde v průběhu jednání objevil nějaký nezákonný krok, který někdo z policie udělal "na přání MS", tak se ale nezákonnosti dopustila právě příslušná osoba z policie, jstice, či dalšího státního orgánu. Někdo z MS může být například souzen za korupci, pokud by podobné kroky byly postrčeny úplatkem, to je reálné, ale za vlastní realizaci a náhradu škody je zkrátka a dobře odpovědný stát a těžko se z toho může vykroutit (ostatně mám pocit, že si toho jsou patřiční ministři moc dobře vědomí a ani se o to nesnaží).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).