Hlavní navigace

Miss Ouško se blíží

30. 9. 1999
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Miss Internet, soutěž o největší krasavici inteligentní českého Internetu, už existuje několik let a za tu dobu si stačila získat slušné renomé. Letošní ročník zdárně pokračuje ke svému prosincovému vyvrcholení, ale jako vedlejší aktivitu přináší Invexovou disciplínu Miss Ucho.

Pamatuji soutěž Miss Internet vlastně už od jejích počátků, po dva ročníky jsem seděl i v její porotě. Ačkoliv to možná bude znít zvláštně, nejvíce se mi líbil první ročník. Finále se tenkrát konalo v Cybeterii ve Štěpánské, která svým prostředím připomíná ze všeho nejvíce kancelář či konferenční místnost. Všechno bylo trošku amatérské, lehce nedotáhnuté, nebylo moc peněz ani sponzorů. Před řadami porotců defilovaly slečny a dámy, které by sice v opravdové Miss nevyhrály ani uliční kole, ale zase něco věděly o Internetu a bylo to na nich – i na jejich stránkách – vidět.

Druhý ročník už byl mnohem profesionálnější a také se přestěhoval do hezčích prostor, konkrétně do Terminal Baru v Soukenické ulici, který navrhoval „hradní“ architekt Bořek Šípek. Mezi finalistkami se už tentokrát trochu mísily slečny, které byly především krásné s těmi, které především něco věděly o Internetu, ale všechny tři vítězky (miss a dvě vicemiss) myslím velmi pěkně spojovaly obé.

Při vstupu do sálu, kde se pořádal třetí a zatím poslední ročník, jsem měl už tak trochu pocit, že jsem se ocitl na skutečné Miss. Tak monstrózní jako televizní finále to sice ještě nebylo, ale řekněme krajské kolo by takhle nějak vypadat mohlo. Moderování se tentokrát ujal Ondřej Neff, aby se organizátor soutěže, Honza Fikáček, mohl věnovat hladkému průběhu celé akce. Tentokrát však už takřka vůbec nešlo o Internet, dívky si většinou ani samy nevytvářely své stránky a přenechaly tuto starost svým patronům, přátelům, rodičům či dokonce už agenturám. Zosobněním tohoto trendu se pak stala – tuším – šestnáctiletá Miss, které stránky vytvořil tatínek a sama toho o Internetu příliš nevěděla. Ne že by nebyla hezká, ale už to není Miss Internet v původním smyslu slova. Jsem zvědav, jak se vyvine letošní ročník a kde se bude konat letos, Grandhotel Pupp čeká. :-)

Tím, co samotnou Miss Internet nyní přechází, je předsoutěž Miss Ucho, která se zaměřuje na nejkrásnější ženské ouško. Od 1. do 30. září se může hlasovat na stránce Miss Ucho po Internetu, finále se pak odehraje přímo na Invexu, kde budou moci od pondělka do čtvrtka hlasovat přímo návštěvníci Invexu. Slavnostní vyhlášení pak proběhne ve čtvrtek večer. Pokud mohu posoudit, nabídka není špatná, sám už jsem svůj hlas poslal.

BRAND24

Na Invexu bude letos patrně přeMissováno – tak jako vloni se patrně chystá Miss Internet na Grafice On-Line, stranou nejspíš nezůstane ani Neviditelný pes, kde se vloni také hlasovalo.

Marek Antoš

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).