Hlavní navigace

Názor k článku Místo senzorů a zakázek pro firmy řešení problémů lidí. Jak se dělá Smart City v Barceloně? od Martin P. - Technologie nezmění myšlení lidí , nezmění jejich zájmové...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2018 15:19

    Martin P.

    Technologie nezmění myšlení lidí , nezmění jejich zájmové nastavení, nezmění jejich třeba kulturní nastavení a hlavně nezbohatnou. Tedy pokud mluvíme o obyvatelích né podnikatelích.

    - město brečí nemají zájem platit za MHD
    - "kavárna" brečí že lidé nemají zájem o "nezávislou" kulturu
    - bio břečí že lidé nemají zájem o "fair trade eko bezobalu"
    - hippies brečí že lidé nemají zájem o "komunitní" soužití
    - neokomunisté z automatu brečí že lidé nechtějí jezdit po městě nakole
    - bydlenky brečí, že alternativní školky
    atd...

    Napadá mě xxx témat, které jsou podle jednotlivých zájmových skupin třeba v Praze k řešení. A přitom je nevyřeší žádná technologie. Ne problémy vylívají z toho, že v nějaké oblasti máte soustředěné větší množství lidí nějaké sociální \ ekonomické\kulturní skupiny . A senzory na parkování , popelnice , led lampy, wifi "zdarma" to k lepšímu nezmění. Tedy pokud k lepšímu si nepředstavuje vyhnat poslední "staro"usedlíky a nahradit je digitálními nomády .

    Tedy ono hledaní může být i hledáním pro koho to vlastně máte dělat. Pro cizince kteří tedy pravděpodobně neplatí daně, nevolí a jak dlouho tady bude bydlet? Pokud nepřijel jen na víkendovou ožíračku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).