Hlavní navigace

Názor k článku Mnoho povyku pro PIN. O co vlastně jde v boji mezi FBI a Applem od A.S. Pergill - "Nikdo není bůh, aby věděl úplně vše", v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 2. 2016 9:22

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    "Nikdo není bůh, aby věděl úplně vše", v tom s vámi plně souhlasím. Jenže od toho je známá zásada "in dubio pro reo", která fungovala už v římském právu, a na kterou současní soudci (přibližně od poloviny minulého století) systematicky kálejí a prohlašují se za vševědoucí božstva.
    IMHO by soudce měl za odsouzení nevinného nést naprosto stejnou odpovědnost (=materiální i trestní), jako třeba stavební inženýr, kterému spadne dům.

    A pokud se týká laických komisí:
    Když byla možnost zkontrolovat výsledky práce Komisí pro neamerickou činnost (protože se za Jelcina otevřely sovětské archivy), tak se zjistilo, že všichni jimi postižení byli opravdu vinní napojením na sovětské tajné služby. Takže ty laické komise měly daleko větší úspěšnost než profesionální soudy a ve střetu s fakty ze sovětských archivů obstály se ctí, zatímco profesionální soudy ve střetu s analýzou DNA stojí na sviňské kůži a sypou si popel na hlavu.
    Proto bych se nějakých takových komisí jako korektivu justice a Damoklova meče nad hlavou příliš bohorovných soudců určitě nebál.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).