Hlavní navigace

Názory k článku Z MIF2010: mobilní internet dostane rodičovský zámek

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2010 8:32

    anonymní
    Nevím, zda jsem to správně pochopil... Myslím si, že nabídka ISP, obecně, k blokování nevyžádaného obsahu není k zahození nikdy. Pokud je funkční, smart, dobře nastavitelná a funguje jako doplňková služba zdarma nebo za přiměřený poplatek.

    V systémech Windows Vista/7 je překvapivě dobře funkční rodičovská kontrola. Jenže u Windows Vista nefunguje pro e-mailové účty IMAP a u Windows Seven byla funkčnost celkově omezena a například e-mail filtrujete jen při používání "live služeb Microsoftu". Navíc u Vist je celkem dobrodružství dát podnět k prověření nového webu a celkově je jednoduší u obou verzí Windows zablokovat závadný web ručně. Navíc českých uživatelů není mnoho (asi setrvačnost z minula kdy tyto funkce nikdy pořádně nefungovaly) a proto hrozí, že tato služba bude český Internet ignorovat čím dál víc.

    Právě proto se může mnoha rodičům, za určitých podmínek, vyplatit blokovat určitý obsah přímo na úrovni ISP. Je přece běžné, že ve světě lidé za podobné služby platí, tak ať zkusí ISP nabídnout něco podobného a uvidí se zda bude mít úspěch.
  • 14. 10. 2010 7:33

    VfB (neregistrovaný)
    takže je zde vidět, že mobilním operátorům vůbec nejde o zákazníky protože pak by svoji "defaultní" cenzuru vypnuli a nechali by jen "rodičovskou cenzuru", která by byla na vyžádání, je vidět, že i velké nadnárodní společnosti mohou mít bolševické ubvažování a manýry
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).