Hlavní navigace

Názor k článku Model autostopu konečně překonán od David Nebeský - Dobrý den, odpoledne jsem tady přednesl stručný návrh na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2000 22:49

    David Nebeský (neregistrovaný)
    Dobrý den,

    odpoledne jsem tady přednesl stručný návrh na realizaci distribuovaného systému pracujícím pouze s bookmarky. Od té doby jsem dostal několik e-mailů od zájemců pustit se do toho.

    Asi jsem se v odpoledním příspěvku vyjádřil trochu nesrozumizelně, což se mi následně vymstilo. Když jsem mluvil o pokušení, neměl jsem na mysli pokušení vydělat miliony, ale pokušení realizovat zajímavý nápad. O tom, zda by projekt měl být komerční jsem nemluvil - a o zakládání firmy už vůbec ne. Je to samozřejmě také jedna varianta, ale jen jedna z mnoha. Stejně tak si dokážu představit Open Source. Nemluvíme zde přece o aplikaci, která zatřese Internetem, ale o byť příjemném, přece jen nikoli nezbytném nástroji.

    Zopakuji tedy ještě jednou svůj návrh: pokusit se vytvořit distribuovaný systém, který by pracoval jen s bookmarky, a to jen s těmi, které by členové do systému dobrovolně nabídli. Od takového systému nelze očekávat samozřejmě mnoho - mohl by však členům nabídnout nové bookmarky mající vztah k jejich vlastním, vyhledávání podle klíčových slov a podobně.

    Navrhoval jsem, aby se mi případní zájemci ozvali - a tento návrh opakuji. ještě lepší by však bylo, kdyby LUPA dokázala dát tomuto nebo jinému nápadu specifický, byť stále veřejně přístupný prostor k diskusi. Diskuse nad jednotlivými články se totiž nejen tříští, ale samozřejmě i upadají minimálně tou rychlostí, jakou se články propadají v systému Lupy do minulosti.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).