Hlavní navigace

MojeID má již 200 000 uživatelů

2. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nově tento systém přihlašování podporují weby CET21, včetně Blog.cz, Voyo.cz, Nova.cz nebo TN.cz. A přibyla vzorová implementace pro Javu.

MojeID hlásí, že přihlašovací účet si u něj včera založil již dvousettisící uživatel. Píše o tom na blogu Ondřej Písek, marketingový ředitel sdružení CZ.NIC, provozovatele MojeID. Tvrdí, že MojeID mělo při spuštění před dvěma a půl roky za cíl získat sto tisíc uživatelů do tří let. Nyní, o půl roku dříve, však získalo už dvojnásobek.

Přes 100 000 uživatelů MojeID je přitom ověřeno nejen e‑mailem a mobilním telefonním číslem, ale také poštovní adresou, doplnil pro Lupu Vilém Sládek z CZ.NIC.

MojeID je nově zavedeno na weby společnosti CET 21. Lze se jím nyní přihlásit na Blog.cz, Voyo.cz, Nova.cz, TN.cz, i na Doma.czKrásná.cz. MojeID dosud na svých webech podporují mezi vydavatelstvími také Economia Mladá fronta, Extra Publishing, Tiscali MediaInternet Info.

Mimo média zavedly tento způsob přihlašování v posledních týdnech Mironet.czParfums.cz.

BRAND24

Přihlašování přes MojeID je implementováno také do systémů Galileo Corporation, na kterých jsou provozovány weby měst a obcí. Ondřej Písek zmiňuje „ověřenou anketu“ na webu obce Droužkovic: hlasování je anonymní, ale předává se atribut obce, který umožňuje určit, kteří hlasující jsou z obce a kteří mimo obec.

Mezi vzorové implementace MojeID se zdrojovým kódem poskytla dosud chybějící implementaci pro Javu společnost Active 24.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).