Hlavní navigace

Názor k článku Monetka se vrací - uspěje? od Dalibor Kaláb - Luku, pozor, mícháte dvě věci dohromady. Takže raději...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2005 22:45

    Dalibor Kaláb (neregistrovaný)
    Luku, pozor, mícháte dvě věci dohromady. Takže raději vysvětlím: poplatek 50,- Kč platí pouze pro zpětný výběr peněz držitele Monetky, tzn. vašeho zákazníka. Příklad: jsem zákazník, chci nakupovat na internetu, založím si Monetku, naleju do ní až 4500 Kč a nakupuju. Jednoho dne se mi zachce tyhle el. peníze směnit zpět na svůj běžný bankovní účet v bance. Kliknu ve své peněžence na příslušné tlačítko a Monetka vám peníze v nejbližším výplatním termínu na váš účet odešle. Strhne si 50,- Kč za tuto operaci.

    Naopak obchodník jako příjemce plateb prostřednictvím platebního kanálu platí 1,- Kč zprostředkovatelské provize každý 1 měsíc bez ohledu na množství transakcí nebo jejich objem. Obchodníkovi Monetka pošle jeho paníze na jeho běžný bankovní účet opět po zažádání (kliknutí na tlačítko), a to buď zdarma (pokud je suma plateb nad 1000,- Kč) anebo za poplatek 50,- Kč, pokud je tato suma pod tento objem.

    Navíc zde musím uvést podstatnou věc, a tou je, že na rozdíl od Smlouvy o užívání Elektronické peněženky Monetka, kde částka 50,- Kč za zpětný výber skutečně uvedena není, a kterou uzavíráme elektronickou cestou s každým držitelem peněženky Monetka (tedy se zákazníkem), ve zprostředkovatelské smlouvě, která na webu k dispozici není, a kterou uzavíráme s obchodníky, kteří pomocí Monetky inkasují peníze, v této jsou tyto platby přesně takto jednoznačně uvedeny.

    Doufám, že teď už si rozumíme.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).