Hlavní navigace

Názor k článku Monopol, či ne? od Ladislav N. - Vaše zjednodušování problematiky na příklady, které "se hodí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2003 10:27

    Ladislav N. (neregistrovaný)
    Vaše zjednodušování problematiky na příklady, které "se hodí do krámu", bez použití jakýchkoli reálných údajů a analýz o porovnání efektivnosti silniční a železniční dopravy mne poněkud zaráží. Hmotnost vagónů má přece výrazný vliv na spotřebu paliva při uvedení do pohybu, nakonec i to šťouchnutí lokomotivou při posunu má svou (zaplacenou) energii... A že vlak se podobně jako automobil musí na kolejích rozjíždět a zastavovat, to snad popřít nemůžete.

    Mimochodem, kdy jste naposledy cestoval (nebo něco posílal) vlakem? Já v roce 1990. Dvakrát týdně přes půl republiky. Zážitky mi vystačí na zbytek života.
    Děkuji, nechci.

    Protože sám také po ruce nemám žádné analýzy, které bych mohl citovat (ačkoli jsem je v minulosti v tisku četl), považuji další pokračování této diskuse za zbytečné plýtvání časem.

    Nicméně nepopírám užitečnost železnice při přepravě uhlí, objemných a těžkých sypkých nákladů atd. Ale doba, kdy se podobné komodity převážely nazdařbůh přes celou republiku a pak zase zpět, jsou naštěstí za námi...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).