Hlavní navigace

Názor k článku MS šmíruje data klientů na Internetu a kšeftuje s nimi od Ladislav Zajicek - Pane Lukesi, usilujete o to, dostat vsechno jinam,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 4. 2001 15:59

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Pane Lukesi, usilujete o to, dostat vsechno jinam, nez o cem jsem napsal. Prisuzujete, resp. prikladate/vkladate mi neco, co je opet jen vasi osobni konstrukci. Vezmu jen ty hlavni body.

    Mne vadi, kdyz se nekdo dostava k miliardam a moci zpusobem, jakym to cini MS a kamenici a spol. (cilenou likvidaci vseho kolem sebe s posvecenim politickych "bratru a sester" v parlamentech, kongresech atd.). A pak tu moc jen dal rozsiruje a zneuziva ("exploit" je to prave slovo, ktere je - nikoli nahodne - i v podminkach uzivani MS Passportu). Podle vas je to zcela OK, protoze expanze koristeni je opravnena tim, ze coby jeji potencialni cil muzete zvolit jinou cestu. Namitl jsem, ze jsou situace, kdy zadna takova cesta neexistuje. Podle vas tohle nema nic spolecneho s pristupem MS, protoze v softwaru jina cesta jeste existuje. Zrejme teprve pokud by V SOFTWARU neexistovala, tak by (podle mne gangsterske) zpusoby MS prestaly byt spravne, prestoze by byly stale stejne? Zvlastni logika...

    Ja jsem dalek toho, abych pouzival MS Passport. I kdyby byl MS Passport jedinym nastrojem toho druhu na svete, nepouzival bych ho. Nepouzival jsem "obcanskou kolaboraci" za bolsana. Uz nekolik let nekupuju cedecka, protoze je to muj osobni bojkot kameniku, destruujicich kulturu a vykoristujicich i blokujicich vetsinu hudebniku. To je muj postoj a odpor ke kolaboraci jakehokoli druhu. Jenze tohle cinim ja, protoze mi to necini jine nez (nekdy materialni) problemy, a vim, proc tak cinim. Nejde o "svatost" ani dzihad! Vetsina lidi ovsem takovych neni. Kritika svinstev globalizujicich se spolku je moje parketa. Nerad bych se tu znova dockal toho, ze nejaci papezenci zase budou mlatit nejake "moci proklate objekty", ktere se vymykaji prikazovemu establishmentu.

    A pokud jde o GNU/GPL. Uz nekde jste ho oznacil za ulitle nabozenstvi. Kapitalisti ho oznacuji za komunismus (any geek is the commie!:) MS ho nemuze ani citit. To je vas i jejich problem. Pro me je podstatne, ze GNU/GPL prichazi s alternativou mimo MS a spol. A zcela jiste prijde i se softwarem, ktery nabidne alternativu kulture. Vase vytka, ze nemuzete "tajne" pridat radek k softwaru GNU/GPL, jako by snad znamenala, ze ji muzete tajne pridat do ciziho uzavreneho kodu, kdy se vam zachce:))) Ale existuji i varianty licenci otevreneho kodu, kde je dost volno i pro uzaviraky, coz sam velmi dobre vite. Kazdy, kdo dela na softwaru GNU/GPL, vi, o co jde. Uz jsem uvedl, ze zvlaste Linux je skvelym prikladem obecniho statku. Na to ovsem reagovat nedokazete, protoze obecni statek - GNU/GPL - je "to velke protikapitalisticke zlo".

    A vase srovnani MS Passportu s GNU/GPL, jako ze je to totez, protoze oboji pripravuje o autorska prava - to snad nemyslite vazne. Pokud se chci podilet na zvelebovani neceho (zdaleka ne jen softwaru) zcela dobrovolne, aniz bych si pak cinil narok na jakekoli vlastnictvi zvelebeneho, pak tak cinim proto, ze tak cinit chci ja sam o sve vlastni vuli. A taky vim, co se zvelebuje - je jedno, zda jde tu o Linux, tam o hriste pro deti apod. MS Passport ukradne cokoli, co se do nej dostane, co jim projde, co v nem kdo zaznamena. Pokud tohle povazujete za vedome, dobrovolne zvelebovani neceho jasne daneho, pak opravdu pambu s vami.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).