Hlavní navigace

Názor k článku Multiplex 4 chce být levnější než sítě Českých Radiokomunikací. Až o polovinu od -=RYS=- - Je to tak, kapacita se udava v Mbps...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2012 6:56

    -=RYS=-
    Je to tak, kapacita se udava v Mbps a MUX4 nema omezujici narizeni z CTU jako pro MUXy 1, 2 a 3. Takze s az cca 24Mbps by se mohlo vejit pri 7.5Mbps na HD MPEG4 program az:
    1) 2x HD MPEG4 ... 2x 7.5MBps = 15Mbps
    2) 3x SD MPEG2 ... 3x 2.8Mbps = 8.4Mbps (celkem 23.4Mbps)
    3) technicka data = 0.4Mbps

    Nebo
    2b) 4x SD MPEG2 ... 4x 2.2MBps = 8.8Mbps (celkem 23.8Mbps)
    3b) technicka data = 0.2Mbps

    Takze uvidime, ale faktem je, ze pokud v tech SD programech bude Spectrum TV a treba i NGT s k tomu ona Pohoda TV s krajskou lokalkou, tak by to mohlo fungovat. A ja osobne bych si MUX4 s takovou nabidkou zajistil v nasem panelakovem STA, respektive uz jsem Alcad vlozku pro k62 (Zatec-Ustecky kraj) s antenou X-SuperColor a koaxem zajistil pri rekonstrukci STA pred 5 lety, kdy CTU vyhlasil k62 jako MUX4 v Zatci (opticky vidime na Klinovec, Jedlak a chytame signal i z Bukovky).

    Popravde, nejake FullHD lidi v panelaku ted moc nestimuje, spis by uvitali 6 SD MPEG2 programu typu Spectrum, Discovery, NGTV, AXN a lokalku v MUXu4.

    Jsem presvedcen, ze FullHD MPEG4 je zalezitost spise DVB-T2, pripadne v kombinaci v SD-MPEG4. Navic asi kvuli cene nebude pouzivat stozary na jakych jsou CRa (i kdyz koty asi ano, proste postavi prihradak vedle a pro snizeni odberu elektriny pri velkem ERP nasklada hromadu horizontalnich dipolovych zaricu....hodne ziskove anteny. Ziskove sektorove zalaminatovane anteny se daji koupit levneji od ceskych vyrobcu nez od Kathreinu, treba RCD Pardubice dela vhodne anteny za pulku ceny Kathreinu, navic specialne na zakazku muzou mit vetsi zisk do sektoru) a taky nebude tez kvuli cene pouzivat vysilace R&S, ale od jednoho z tech dvou CZ vyrobcu. Co se tyce vykonu.... jak jsem napsal, bud bude 800W PA s extraziskovejma antenama pro 10kW ERP nebo 2500W PA s "Kathreinama". V nasi oblasti se da postavit stozar na Dlouhe Louce a pokryji pulku kraje od Kadane-Podboran-Zatce-Mostu az po Usti-Teplice-Libochovice. Druhej vysilac v SFN by mohl byt na Naklerovske vysine a pak je kraj jasnej. Signal do Decina dokreje linearni opakovac s 5W PA do "Plzenskeho sita". Eventualne dalsi linearni opakovac od Avitecu nebo RCD Pardubic by posadili se sektorkou na Labe na Lovoš pro dokryti Lovosic/Litomeric/Roudnice.



    http://www.digizone.cz/texty/mapy-pokryti-multiplex-4-telefonica-o2/
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).