Hlavní navigace

Názor k článku Multiplex 4 využije v Praze a Brně vertikální polarizaci, kvůli Radiokomunikacím od MarcoLuna - Ano pokojova antena je nahradni zpusob prijmu, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 7. 2012 13:01

    MarcoLuna

    Ano pokojova antena je nahradni zpusob prijmu, ale proc to X let na ni bezproblemu fungovalo a po zmene majitele se to cele sesypalo?

    MPx1 intenzita 82% kvalita 82%
    MPx2 Intenzita 90% kvalita 100%
    MPx3 intenzita 70% kvalita 67%
    MPx4 intenzita 0% kvalita 0%

    Krom toho si myslin, ze hodne lidi v Praze prijima DVB-T prave na ty pokojove anteny, protoze STA rozvody jsou v takovem stavu, ze se sypou jiz pri pohledu na zasuvku ve zdi.

    U DVB-S je situace jina, tam clovek investuje protoze chce prijimat i jine nez jen ceske programy. Proto by se signal pri DVB-T mel dostat ke vsem i na ty pokojove anteny (alespon tedy ve velkych mestech). Hlavne kdyz se spekuluje, ze by do MPx4 mela investovat CT sve penize v podobe CT3, nebo CT HD. Je jasne, ze obyvatele prazskych sidist maji vsude natahane kabelovky, bohuzel tahle situace ale v centru a starsi zastavbe v sirsim centru Prahy neni. Tady se kabelovky nejak nehrnou do instalaci optickych/ nebo i metalickych linek. Zajimavou veci je i stanovisko O2, ktere pri mem telefonatu, kdy se bude tahat rychly internet k baraku kde bydlim dalo odpoved, ze tak kolem roku 2017. Proto se objevil problem s prijmem MPx4 protoze lidi co to chytali na pokojovky se mavnutim carovneho proutku ocitli bez HD programu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).