Hlavní navigace

Názor k článku Musí být GUI trvale na desktopu? Ale vůbec ne. Jak na to? od Martin May - Domnivam se ze hovorit o podobnem pristupu v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 9. 2000 18:29

    Martin May (neregistrovaný)
    Domnivam se ze hovorit o podobnem pristupu v budoucim case je zcela zbytecne. V nejblizsich 3-5 letech technologie tenkych klientu ziska nezatupitelne misto zejmena ve dvou oblastech

    1) Domaci zarizeni pro pristup na internet (tedy ruzne ty konzole jejichz doba prave prichazi, jako priklad jmenujme Playstation ci XBox, nebo z trochu jineho soudku WebTV a ji podobne)

    2) Mobilnich zarizenich pristupujicich na internet pres site GSM a UMTS.

    V obou pripadech je vhodne mit obcas pristup k plnohodnotnym profesionalnim aplikacim, ale je zbytecne do koncovych zarizeni tyto aplikace kupovat, zajistovat jejich administraci atp. K plnemu vyuziti teto technologie bude ovsem treba, aby se uzivatele smirili s tim ze jejich data NEJSOU ulozena na jejich pocitaci, nybrz nekde na hostujicim serveru.

    Pritom prave kompletni hosting nejen aplikaci, ale i ulozeni dat uzivatelum poprve umozni mit odkudkoli (z kancelare, z domova, z chaty nebo v aute) pohodlny pristum ke stejnym datum, ke stejnemu diari, e-mailu atp.

    Predstavme si napriklad velmi maly mobilni telefon, vybaveny ovsem vhodnym interfacem (BlueTooth). Pri pouziti GPRS si lze predstavit ze na dovolenou pojedu s telefonem a zarizenim velikosti dnesnich palmtopu. V praci na stole budu mit handheld a na jednani budu chodit s dotykovym displayem velikosti A4. Vsechna tato tri zarizeni ale budou pouze ruzne velke "obrazovky" ktere vzdy pres muj mobil budou pracovat s daty, ktera si pak v klidu zpracuji doma na svem, opet do Internetu pripojenem PC.

    Nemyslim si ovsem ze to o cem ted piseme je tema budoucnosti, dnes jsme od tohoto stavu vzdaleni tak 1 maximalne dva roky vyvoje.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).