Hlavní navigace

Názor k článku Na co ani Harry Potter nestačí od §§§ - Pokud si vzpomínám, jak vypadaly ty stránky v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2005 12:43

    §§§ (neregistrovaný)
    Pokud si vzpomínám, jak vypadaly ty stránky v létě a srovnám to s tím, co jejich tvůrce říká teď, tak mám pocit, že se snaží poněkud účelově svést svoji vinu na ty děti.

    V červenci totiž z těch stránek bylo zřejmé, že to je právě on, kdo ten překlad organizuje a že velmi dobře ví, že tak zasahuje do autorského díla. Na té stránce měl reklamy a navštěvovala ji spousta lidí (nebyl tam zdaleka jen ten překlad - byť ten mu nepochybně velmi výrazně zvedl návštěvnost), takže na tom i vydělal.

    Rozhodně z obsahu stránek, jak vypadal v létě neplynulo, že by se mělo jednat jen o překlad pro pár dětí - bylo to tam zcela veřejně a spousta lidí si to stáhla - těžko si představit flagrantnější zásah do autorských práv. Leda, že by to vydal knižně.

    Podle mě zcela zjevně naplnil skutkovou podstatu trestného činu dle § 152 TrZ, včetně úmyslu, navíc by mu mělo přitížit, že k tomu využil děti. A i to, že se teď snaží svalit vinu na ně.

    To že to nevadí Rowlingové nemá na nic vliv, policie MUSÍ postupovat sama z úřední povinnosti když se dozví o trestném činu, a toto trestný čin zjevně je.

    Když sem článek podobně jednostranného obsahu četl na novinkách, mávl sem nad tím rukou, ale na lupě mě to překvapilo, považoval sem ji za serióznější.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).