Hlavní navigace

Názor k článku Na co si dát pozor při používání BYOD zařízení ve firmách? od Kolemjdoucí - Ok, budu respektovat, že na pochopení pojmu "soukromí"...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2014 17:18

    Kolemjdoucí (neregistrovaný)

    Ok, budu respektovat, že na pochopení pojmu "soukromí" v objektivní rovině momentálně nemáte prostor, není to ostatně zas tak důležité, soudy tímto naštěstí obvykle netrpí.

    Tak co např. možnost získání přehledu o finanční situaci zaměstnance, t.j. jedné z nejcennějších a nejčastěji zneužívaných osobních informací (a často doporučovaném důvodu, proč nepoužívat GSM banking na služební SIM)?

    Přišlo by Vám akceptovatelné, když zaměstnavatel motivuje zaměstnance cíleným upozorněním, že by se třeba výplata mohla o pár dní zpozdit a to by v měsíci povinného splacení kontokorentu vůbec nemuselo být dobré?

    Obdobné je to z možností zaměstnavatele zjistit, že zaměstnanec na svém soukromém zařízení hledá novou práci. Příjde Vám toto žádoucí, pozitivní nebo alespoň akceptovatelné? Tak to asi nebudete zaměstnanec.

    Mimochodem Váš výčet, co takový zaměstnavatel-friednly "soukromý" telefon může obsahovat, celkem podporuje moji tezi, že není důvod, aby za HW a hlasové a datové služby platil zaměstnanec. Snad jen, pokud by sveřepě trval na tom, že bude k služebním účelům využívat jiný HW, než který je zaměstnavatel schopen poskytnout. Tím se nám ale opět z problematika BYOD fakticky vytrácí to YO, jsem jen u služebního HW, se kterým fakticky zaměstnavatel disponuje z velké většiny a zaměstnancovým ve skutečnosti je např. jen obrázek nakousnutého ovoce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).