Hlavní navigace

Názor k článku Na jaké parametry si musíte dát pozor při příjmu digitálního televizního signálu od anonym - Nemám problém s tím, pokud si někdo nainstaluje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2010 22:47

    bez přezdívky
    Nemám problém s tím, pokud si někdo nainstaluje cokoliv kamkoliv, ať si klidně pověsí anténu na věšák s oblečením, klidně i polské síto s širokopásmovým zesilovačem o "zisku" 50 dB. Je to jeho svobodné právo, v tom máte pravdu.

    Ovšem pokud
    1) neruší tímto svým chováním jakýkoliv příjem ostatních diváků/posluchačů
    2) nekazí estetiku našich měst a vesnic
    a nakonec 3) neskuhrá na internetu, že mu něco nejde/vypadává atd. a že "ta digitalizace je na hovno".

    Bohužel v 99 % případů je jedna ze tří podmínek výše porušena, a v tom případě toto není zveličování. Polská síta s přebuzenými zesilovači jsou schopna efektivně zarušit příjem nejen TV na několik metrů, či dokonce desítek metrů. Antény (ale i paraboly) přidělané amatérsky na fasádách s kabely visícími z nich dolů a volně jdoucími nějakým oknem do nějakého bytu jsou otřesnou ukázkou estetického nevkusu místního obyvatelstva. A i diskuze tady jsou příkladem toho, že typický český kutil koupí přijímač za pár šupů, anténu ještě za méně šupů, "nainstaluje", samozřejmě mu to nejde jak má, a pak to řeší na internetu. Kdyby to přenechal profesionálovi, byl by klid.

    Podívejte se v zahraničí - Rakousko, Německo, Itálie... Tam je 90% antén nainstalováno profesionálně, parabolu tam skoro okem nevidíte jak je schovaná. Zatímco tady každý "všechno ví, všechno zná" ale výsledkem jsou nekvalitně nainstalované antény a fasády domů plné parabol.

    Nejhorší ale je, že i velká část "profesionálních firem", které se zabývají montážemi, jsou normální diletanti, kteří udělají to stejné jako laik, ale nechají si za to zaplatit nemalé peníze. Když pak člověk přijde na montáž po nějaké takovéhle firmě, nestačí se divit.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).