Hlavní navigace

Názor k článku Na krátkých vlnách: aukce, závislost, nezávislost a konec anonymních SIM karet od Prazanda - Anonymní, respektive předplacené simkarty používám celou dobu až...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 8. 2020 21:07

    Prazanda

    Anonymní, respektive předplacené simkarty používám celou dobu až na několikaleté období podnikání v pohostinství, kdy jsem potřebovala neomezený tarif. A rozhodně u nich plánuji zůstat pouze v případě, že bude anonymní. V opačném případě bych přestala simkarty používat úplně. Vůbec bych se totiž nedivila, kdyby mé jméno bylo se simkartou spárováno a tato informace poskytnuta dál i v případě, že by pro to nebyl důvod ohrožení bezpečnosti.

    Už dnes číslo své simkarty prakticky nikomu nedávám, využívám předplacenou možnost kvůli "jen kdyby se něco stalo" v průměru 200 Kč/půl-až-rok. A na nic dalšího to nepotřebuji. Žiji totiž ve 21. století, mám email a datovou schránku a tak vše vyřizuji online (přes wifi). Že nejsem pro většinu k zastižení 24/7 v případě, že nejsem v dosahu wifi? Mi nevadí. Vadí to těm, kteří se mnou potřebují mluvit teď hned, i když já s nimi ne. Třeba v době nedělního oběda, ve svátky, při dovolených, pozdě večer nebo brzy ráno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).