Hlavní navigace

Názor k článku Na krátkých vlnách: Data pro ČTÚ, zero rating před soudem a milované mojeID od BobTheBuilder - Tak mi včera přišel klíč od mojeID. Funguje to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2020 8:05

    BobTheBuilder

    Tak mi včera přišel klíč od mojeID.
    Funguje to docela dobře, i když se mi zdálo, že na pokyn "dotkněte se svého klíče" reaguju jen já, a ten klíč se zdráhá.
    Druhá, trochu nečekaná věc, při nastavování na mě vyskočil pokyn Windows Hello, ať zadám PIN - a tím jsem nastavil jako druhý faktor Windows Hello, a ne ten klíč.
    Pak jsem zkusil použít klíč i k přihlášení do Windows (Hello), ten mě nutil nastavit PIN - a když jsem to rušil a nechal resetovat klíč, tak ho už mojeID nepoznalo a musel jsem ho nastavit znovu.
    To byly takové drobné záludnosti.
    A samozřejmě při nastavení prvního prvku 2FA pro státní správu je nutné se k NIA přihlásit již ověřeným způsobem (eObčankou nebo jméno/heslo/sms), jinak to nejde zaregistrovat.
    Výsledek: na své notebooku mám (ne zcela zamýšleně) jak 2FA i Windows Hello - takže už nepotřebuju ani eObčanku ani klíč. Trochu mi vrtá hlavou, jestli opavdu mojeID+WindowsHello je ekvivaletní k přihlášení eObčankou.
    Rozhodně ale jak to, tak i klíč jsou pohodlnější (občanka potřebuje čtečku a ještě ji nemám tak po ruce, jako můžu mít ten klíč).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).