Hlavní navigace

Názor k článku Většina domácností na Sušicku přešla po vypnutí analogu na satelit od Pamětník - Ono pane Rozsíval nejde o mou švagrovou, jen...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2010 8:08

    Pamětník
    Ono pane Rozsíval nejde o mou švagrovou, jen jsem jí použil jako praktický modelový příklad, ale o způsob digitalizace jako takový. Ono je rozumné obejít pár známých s pekárnou, i když to není až tak jednoduché získat dostatek informací, dokonce od více typů a kusů. U DVB-S se ale vehemntně ventiluje, že lze satelit přijímat všude, jsou na něm všechny stanice, i větší počet než na kabelovce a mnohokrát více než v DVB-T. Že stačí najít vhodné místo na fasádě, podívat se na sousední nasměrování paraboly a zaměření zvládne každý. Přijímač se naladí automaticky a je vymalováno. Proč tedy dělat obsáhlý průzkum po příbuzných a známých, všem to jede. Takový majitel satelitního přijímače se potom chlubí, kolik toho chytí, šikovný, nebo co si nechá poradit je pyšný na pirátský příjem, koho by nelákalo cokoliv mít zadarmo? Se souvisejícím omezením, nebo komplikovaností, vícenásobného příjmu, dodržení podmínek pro záznam dalších stanic, se už majitelé moc nechlubí a neznalého laika ani takové omezení nenapadne, aby se na to přeptal. Kde je tedy opravdu chyba? Samozřejmě ne v DVB-S, ale v diletantském přístupu při jeho pořizování, ve faktu, že náš trh slouží k doprodeji něčeho, co se už v cizině překonalo a proto kompatibilita s nejnovějšími technologiemi se většinou nekoná.
    Tímto svým konstatováním ale nechci nikterak snižovat technickou hodnotu satelitní platformy digitální TV, ani náhodou. Jen je to pro většinu běžných uživatelů pole neorané, chybí jim dostatek vlastních zkušeností a to si zákonitě vybírá i svoji daň.
    A zcela nakonec. Samozřejmě by titulek této aktuality třeba měl znít : "Většina domácností na Sušicku po vypnutí analogu využívá satelit". Že k masivnímu přechodu došlo až po vypnutí analogu, to samozřejmě není pravda.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).