Hlavní navigace

Názory k článku Na uživatele pošty Seznamu míří přímo cílený phishing

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 2. 2015 20:20

    Mr. McFly

    Tomáš Charvát (který stojí za problémovým a značně kritizovaným projektem virusfree.cz) tvrdí, že lze očekávat vysokou úroveň doručení do už. schránek. Seznam tvrdí, že bylo doručeno 18 zpráv, z toho 8 spadlo do spamu. To je vysoká úroveň doručení?

  • 19. 2. 2015 22:20

    Vít Burda (neregistrovaný)

    Dobrý večer,

    o tom jak je řešení naší firmy dobré, rozhodují pouze naši zákazníci a proto nechám hodnocení kvality služby na nich.

    Jste náš zákazník? Pokud ano, můžete mi prosím sdělit jako doménu vám chráníme? Rád si vyslechnu váš názor, protože názor našich zákazníků je pro rozvoj naší služby klíčový.

    Pokud ne, tak na základě čeho hodnotíte Vašimi expresivními slovy službu Virusfree?

    Děkuji.
    S pozdravem
    Vít Burda
    Excello s.r.o.

  • 20. 2. 2015 8:12

    Mr. McFly

    Dobrý den,

    děkuji za reakci. Problém s doručování pošty do domén, které využívají služeb Virusfree.cz, je poměrně dobře zdokumentován z několika zdrojů.

    https://webtrh.cz/259832-centrum-experimentuje-maily
    http://devel.cz/otazka/sluzba-virusfree-cz
    https://cs-cz.facebook.com/vshosting/posts/10152802286742334

    Sám spravuji nejeden poštovní server a zrovna ten důležitější (schránky pro několik stovek lidí) má občas problémy s doručováním pošty. Přitom se jedná o zasílání jednotek e-mailů, nejde o zasílání newsletterů (tj. neposíláme hromadné e-maily) a podobně, kde bych jistá omezení chápal. Vím, že mi odpovíte, že si máme zkontrolovat PTR (a shodu s A záznamem + HELO string), DKIM, SPF, blacklisty. Vše je nastaveno korektně, přesto se problémy objevují. S nikým jiným náš server problém nemá. Když k tomu přidáme zkušenosti ostatních postmasterů, jeví se to jako problém Virusfree.cz, který třeba není stavěn na takovou zátěž? Nebylo by to poprvé, kdy si někdo se svým projektem ukousnul příliš velké sousto, např. známý registr vozidel.

    Mám také svou schránku u Centrum.cz a tam se často stane, že nějaký e-mail vůbec nepřijde. Na jednu stranu to chválím, protože mi alespoň nechodí spam. :-) Na druhou stranu... však rozumíte, co tím chci říci. Tak hovoří mé zkušenosti.

  • 19. 2. 2015 20:27

    František Bedla (neregistrovaný)

    Vážený pane Dočekale,

    kdysi jsem pro firmu Excello dělal nějaké testy jejich řešení a statistiky s porovnáním konkurenčních řešení. Dovolím si tedy tvrdit, že mám o této firmě a jejím produktu přehled. Firmu bych v nejlepším případě přirovnal otravnému podomnímu obchodníkovi a proto se divím, že Vám není stydno spojovat Vaše věhlasné jméno s takovými jako je Excello.

    Bohužel mi tento článek přijde jako snaha Excella se zviditelnit...

    Nemůže to být třeba takto?
    Firma Excelo vyrobila vlastní phishing, doufajíce, že jej nikdo jiný než Excello nebude moci detekovat a to obzvláště v malém možství. Tím by si Excello samozřejmě zvýšilo prestiž, neboť jenom Excello přeci phishing zachytilo včas a zachránilo tak svět.

    V článku jménem Excella píšete: "S ohledem na volnou SPF politiku ..."
    Zajímalo by mne, jaký je dle Vás rozdíl ve funkčnosti mezi SPF Seznamu a SPF Centra - který s velkou slávou Excelo střeží ?
    Podle mého žádný, oba mají na konci otazník, tedy není SPF striktně vyžadováno.
    Viz:
    centrum.cz descriptive text "v=spf1 redirect=_spf­.centrum.cz"
    _spf.centrum.cz descriptive text "v=spf1 ip4:46.255.224.0/21 ip6:2a00:da80::/32 ?all"
    seznam.cz descriptive text "v=spf1 mx ip4:77.75.72.0/23 ip4:77.75.76.0/23 ?all"

    Z výše uvedeného, podle mne jasně vyplývá, že pokud ve Vašem článku Excelo krituzuje SPF záznam Seznamu, mělo by si nejprve uklidit na vlastním prahu, neboť má záznam úplně stejný.

    Myslíte, že řešení firmy Excello je dobré? Když od doby, co dělají pro Centrum, nemůže žádný živnostník či firmička komunikovat se zákazníkem emailem, který má na konci @centrum.cz ?

    Osobně mi přijde velmi zábavné pozorovat, jak firma Excelo nakoupí ty nejhorší zaměstnance s těch nejlepších konkurenčních firem a snaží se s nimi něco vyrobit :c)

    Přeji pěkný den

    František Bedla

  • 19. 2. 2015 22:10

    Vít Burda (neregistrovaný)

    Dobrý večer pane Bedlo (pokud jste pan Bedla?),

    mohl byste mě prosím seznámit s výsledky vašich testů, které jste pro nás dělal?
    Bohužel vás vůbec neznám a o žádných testech nevím.

    Chci vás ujistit, že společnost Excello nikdy nevyrobila žádný phishing ani malware.
    Doufám jen, že vaše čistě hypotetické závěry vycházejí zřejmě z nedostatečné znalosti dané problematiky a nejsou cíleným záměrem očerňovat naši společnost?

    Vaše srovnání SPF záznamů rovněž potvrzuje neznalost problematiky, protože Excello chrání portál Centrum.cz jen na příchozí komunikaci a nikoliv na odchodu, jak jste jistě poznal z porovnání obsahu spf záznamů pro doménu excello.cz a centrum.cz. Na vlastním prahu si tedy uklízet nemusíme, protože náš záznam se týká naší domény tj. excello.cz. Více najdete třeba na http://www.tcpiputils.com/spf-lookup/excello.cz

    Vaše zevšeobecňující tvrzení o nemožnosti se domailovat do portálu Centrum.cz beru jako čistě účelové a podpásové.

    O tom jak je řešení naší firmy dobré, rozhodují naši zákazníci a proto nechám hodnocení kvality služby na nich.

    Přeji příjemný večer a více lásky do života.
    S pozdravem
    Vít Burda
    Excello s.r.o.

  • 20. 2. 2015 0:29

    František Bedla (neregistrovaný)

    Vážený pane Durdo,

    je samozřejmě možné, že si mne již nepamatujete - bylo to cca v letech 2010-2011, kdy jsem porovnával Vše řešení se spamassassinem ve kterém jste meli své moduly s udávanými, téměř zázračnými, technickými parametry... nu, priznejme si, že taková sláva to zas nebyla.

    O tom jak je Vaše řešení dobré, samozřejmě rozhodují Vaši zákazníci, o tom není pochyb. Nekteří méně technicky znalí si přečtou nějaký Váš odborný názor (či to že jste zachránili svět) zde na webu, nemrknou okem a zvolí Vaše řešení.
    Jiní se nechají utrápit Vaším obchodníkem.
    Někteří z nich pochopí, že to co do nich hustíte nejsou vždy úplně reálné věci, vezmou si špunty do uší a jen udiveně kroutí hlavou.

    Možná to tak nevypadá, ale očerňovat Vaši firmu rozhodně není v mém zájmu a nikdy bych si to nedovolil. Pracuji pouze s výběrem z veřejně dostupných informací, informací které sám poskytnete, a dále z infomací ktere jsem sám získal a oveřil.

    Co se týče SPF, asi byste tedy měli Centru doporučit, aby si SPF opravili dle Vašeho doporučení. Aby uživatelé Centra nebyli ohroženi, když to má Centrum stejně jako Seznam a Seznam to má dle Vás špatně.
    A nebo existuje důvod mít takto "špatně" nastavené SPF a vy jen populisticky žvaníte ve snaze okouzlit technicky méně zdatnou veřejnost.

    Závěrem tedy, jestli dnešní článek myslíte vážně, mělo by Centrum zavést striktní SPF na své doméně tak jak máte u excello.cz ?

    Přeji hodně spokojených zákazníků, a hodně skopojených lidí, kterí chtějí někomu poslat na @centrum.cz email a náhodou se jim to povede.

    Bedla

  • 20. 2. 2015 8:37

    Mr. McFly

    Centrum si rozhodně nemůže dovolit zavést striktní SPF, protože potom by museli pozměnit svá pravidla a povolit zasílání pošty přes jejich smtp všem klientům. Teď to povolují jen těm, co si navýší schránku, navíc mají omezení na CZ/SK IP adresy... http://napoveda.centrum.cz/index.php?/Knowledgebase/Article/View/12/1/

    Ale napsal jste to hezky. :)

  • 19. 2. 2015 22:45

    chlupatejkralicek (neregistrovaný)

    At zije svet placene reklamy a profesionalni zurnalistika v CR.

    http://www.lupa.cz/vyhledavani/?qs=excello&sa=Hledat hovori za vse

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).