Hlavní navigace

Názor k článku Nahlašování podle DMCA je v boji proti pirátství nanic, uznává šef RIAA od Seti - 1. Já vůbec nejsem proti tomu, aby se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 9. 2015 16:11

    Seti (neregistrovaný)

    1. Já vůbec nejsem proti tomu, aby se takové služby rozšířily do masového měřítka, vždyť ty ceny by pak klesly i pro mě.

    3. Pořád jsem přesvědčen o tom, že kupování si dříve upirátěných děl se týká naprostého minima lidí. Spíše půjde o různé fandy nebo sběratele, kteří chtějí mít dané dílo doma v originále a vysoké kvalitě. V průzkumech mohou lidé tvrdit ledasco.
    Že se řada děl u nás koupit nedá, je sice pravda, ale nedává to žádné oprávnění k pirátění. Něco jiného je, pokud si člověk koupí nepřehrátelnou placku, pak má veškeré morální (a u nás i legální) právo si dílo opatřit jinou cestou nebo použít prostředky ke zprovoznění.

    4. Trh asi nikdy nebude nasycen :-) A, co si budeme povídat, oni různí distributoři svou práci umí a nabízejí povětšinou to, o co je zájem. Další stránkou jsou výrobní náklady - konkurovat Hollywoodu moc dobře nejde a pokud jde o nízkorozpočtová díla, musí být výrobní štáb plný opravdu šikovných lidí, pak je samozřejmě možnost, že se dílo uchytí a bude mít úspěch.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).