Hlavní navigace

Názor k článku Národní identitní autorita: jak se už dnes dostat ke svým eReceptům? od Filip Jirsák - řešení, které neodpovídá zákonům a realitě běžného života To...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2018 11:18

    Filip Jirsák

    řešení, které neodpovídá zákonům a realitě běžného života
    To řešení odpovídá zákonům i realitě běžného života. Podnikající fyzická osoba a fyzická osoba jsou různé entity. Ale všichni už víme, že to nechápete a nechcete pochopit a jakékoli argumenty ignorujete.

    To už jsme si vysvětlili, PFO je FO, která má oprávnění k podnikání
    Ano, už jsme si mnohokrát vysvětlili, že to tak není, ale vy to stále nechápete. Už tu bylo uvedeno mnoho příkladů, třeba ten příklad, že PFO existuje i po smrti FO mi připadá velmi jednoduchý na pochopení, ale na vás je asi i to moc složité.

    Mimochodem pověření po mé smrti jaksi nikomu nemusím udělovat, to je ze zákona 455/1991 Sb. § 13.
    Vy v § 13 máte něco o pověření a datových schránkách? Podle § 13 příslušná osoba pokračuje v provozování živnosti za zemřelého majitele, v případě datové schránky se tedy stává vlastníkem té schránky PFO.

    ten pak může opravil vazbu IČ-FO/PO pokračující osoby
    A do té doby se v pohodě někdo může prostřednictvím datové schránky vydávat za mrtvého?

    Zatím praktická realizace toho vašeho nápadu se sloučením schránky FO a PFO do jedné schránky a provázání pomocí různých komplikovaných vazeb směřuje k tomu, že by byla jedna společná schránka FO a PFO, která by měla svoje subschránky – jednu pro FO a jednu pro PFO. Pokud by měl uživatel přístup do obou subschránek, po přihlášení by si vybral, se kterou chce pracovat. A všechno, co se dnes děje na úrovni schránek (autentizace, doručování, podání), by se nově dělo na úrovni těch subschránek. Jinými slovy by všechno fungovalo úplně stejně, jako dnes, při vhodné prezentaci by to ani nebylo komplikovanější (prostě by se zapomnělo na existenci nějaké „zastřešující“ schránky a řešily by se jen subschránky). Takže když jde jenom o to pojmenování – co kdybyste si místo toho představil, že v architektuře datových schránek existuje jakási superschránka, která sdružuje datovou schránku FO a datovou schránku PFO?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).