Hlavní navigace

Názor k článku Naskenovat, dát do tašky a odejít. Kaufland v Česku rozjel nákupy v obchodech přes aplikaci od anonym - Vyrazim do obchodu. U vchodu cedule ze nejde...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 11. 2020 20:33

    bez přezdívky

    Vyrazim do obchodu. U vchodu cedule ze nejde WiFi kvuli covidu a ze musim pouzit vlastni data. OK, nevadi, nejsem v datove nouzi a prodejna neni pod zemi/bez signalu. Ale jsou situace, kdy to problem fakt byt muze, protoze bez dat se s tim nakupovat jednoduse neda, aplikace kazdy kod hned kamsi odesila. Jelikoz hodlam test delat hloubkove, jdu k informacim s dotazem, jestli si skutecne muzu davat zbozi rovnou do batohu, jak jsem nekde cetl. Pry muzu, ale zaroven me pani upozornila, ze aplikaci nejde pouzit. Teda pry ze pouzit jde, ale nejde s ni pak zaplatit. Duvod - pry ze je to nove. Jeste ze jsem se zeptal, nevim co bych pak u pokladny delal :-)

    Takze jsem dostal Kauflandi ctecku a ta fungovala spolehlive. Cokoliv co jsem chtel vzit jsem cteckou oznacil a na displeji se to zaradilo do seznamu. Tak jak bych ocekaval. Je videt, ze jde o technologii kterou maji odladenou. Tento zpusob nakupovani mi nakoonec prisel docela zabavny. Zejmena proto, ze jsem mohl pred uzaslymi zakazniky kolem, davat veci rovnou do batohu. Zjevne na neco takoveho nejsou lidi zatim psychicky pripraveni :-)

    Trochu opruz u pokladen - naskenovani kodu a pak naskenovani ctecky jsem pochopil, ale prijde mi nelogicke. Podle me by to nemel byt problem udelat tak, aby se nacetl akorat kod z pokladny. Nebo naopak pokladnou ze ctecky. Tak jak to maji je to moc slozite a kdyz to clovek dopredu nevi, tape. Potom opruz s dvirkama, ktere se oteviraji na kod z uctenky (to musel vymyslet... no, darmo mluvit) kterou kdyz u pokladny nekam zasantrocite, musite zase hledat.

    Kontrola zadna nebyla, proste jsem zaplatil co jsem mel v batohu a az na kompliaci s dvirkama, hned sel. Celkove to zrychleni procesu bylo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).