Hlavní navigace

Názory k článku Nejposlouchanější rozhlasovou stanicí v Česku je tradičně Rádio Impuls

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2012 15:30

    bez přezdívky
    Já už Radioprojektu nevěřím, protože podle něj poslechovost českých rádií stále mírně stoupá. Reálně je to ale naopak.

    S nástupem MP3 a USB už většina lidí i v autě, kde dříve rádio dominovalo, poslouchá vlastní hudbu, protože je extrémně jednoduché si do auta vzít stovky skladeb a nemuset za jízdy něco přehazovat atd. A pokud potřebují dopravní zprávy, mají nastaveno TA na ČRo 1 a je vyřešeno.

    V mém okolí ani jednu z těch sraček na špici nikdo neposlouchá, osobně snad znám jen malé procento lidí, co si občas pustí Evropu 2, ale Impuls apod. nikdy. Ani ze starších ročníků, ti poslouchají Country, Radiožurnál a nebo Oldies Radio. Ale obecně rádio poslouchá málo lidí, a když už, tak jen občas. Mnozí taky tvrdí, že nepotřebují rádio, když mají spoustu hudby v MP3. Osobně tenhle názor naprosto nesdílím, protože rádio je pro mě i zdrojem informací a inspirace - té se mi ale v českém éteru až na vyjímky jako Expres nebo Radio 1 nedostává, a tak ladím zahraniční stanice. Ty jsou na úplně jiné úrovni, a to jak úrovní moderátorů, tak hudebním výběrem a také kvalitou zvuku.
  • 9. 2. 2012 15:40

    bez přezdívky
    Impuls je podle mě zdaleka nejhorší stanice v éteru. Ještě výrazně horší než třeba Blaník. Proč? Protože Blaník se tváří alespoň "nenásilně", sice hraje spoustu normalizačních hrůz, mezi nimi se občas objeví i něco normálního, ale hlavně tamní moderátoři člověka nenutí rozbít rádio cihlou. Když někdy hraje v hospodě/autobuse atd. Blaník, se skřípěním zubů při některých "skladbách" se to dá přežít.
    Naproti tomu Impuls je agresivní stanice, která vyloženě bazíruje na vytahování hudebních hrůz z archivů a ještě se tím chlubí, jejich image a reklamní akce jsou otřesné a styl moderování je k nevydržení. Když někde hraje Impuls, nedá se tam vydržet, a třeba taková hospoda si tím odhání zákazníky, protože podobný názor na tuto šílenou stanici má dost lidí v mém okolí.

    Když si porovnám Impuls s komerčními stanicemi úspešnými v zahraničí (které třeba také nejsou bůhvíjak inspirující, prostě běžná komerční hitrádia), je to děsivé srovnání. Impuls je proti nim prostě špatně dělaná stanice, jak úrovní moderování, tak svou image, tak hudebním výběrem...

    Nechápu, jak tento hnus může někdo vydržet poslouchat, protože delší poslech Impulsu je srovnatelný s lobotomií.
  • 9. 2. 2012 15:15

    bez přezdívky
    To zkrátka není možné. Že by český posluchač klesl tak hluboko ?? Impuls je nejhorší kolovrátek,snad jako byla kdysi Hvězda.
  • 9. 2. 2012 14:12

    bez přezdívky
    Přesně tohle mě napadlo taky. Neposlouchám ani jedno z těch "nej" rádií, to už by mi muselo dávno hrábnout :-)
    A druhá věc - bere se v potaz poslechovost přes net...?
  • 9. 2. 2012 13:56

    bez přezdívky
    Chtěl bych vědět, jakým způsobem se získávají podklady poslechovosti rozhlasu. Peoplemetry v průzkumu nejsou a tak to může být pouze průzkum formou dotazů na "ulici". Není to ani rozlišeno podle věku posluchačů. To nemá téměř žádnou vypovídající hodnotu. Možná, že jsem trochu zaujatý, protože první tři vítězné stanice osobně vůbec neposlouchám.
  • 9. 2. 2012 15:30

    bez přezdívky
    Tak nechápu ten stále nej Impluls.Já ho nemám naladěn ani omylem nikde a znám málo lidí v okolí,kteří to jsou schopni poslouchat,no ono se o poslouchání nedá mluvit,prostě se to pustí něco tam hraje,ani se neví co,no prostě pouze hluková kulisa.Několikráte jsem ho pustil,ale bez urážky do Čech-jakmile jsem slyšel ten silný pražský dialekt v některých i zprávách tak to teda NE!Když už tak pořádně česky,naprosto nevhodné pro Ostravu a okolí.Jo takový Čas -Rock anebo světlejší chvilky Hey-e to už je jiná!To dám.
  • 9. 2. 2012 16:25

    bez přezdívky
    Ještě jednou se divím,že to opravdu někdo poslouchá.Už ta reklama s tím Rááááááádiem-to je síla.Loni dělala nějaká společnost průzkum,co kdo poslouchá a zavolali mi,po zjsištění,že všechno je směrováno na Impuls,jsem slušně odpvěděl na všechny otázky negativně a celkové hodnocení odpudivé.Nechápali!Hlavně ,že my chápem,že tady něco nehraje !
  • 9. 2. 2012 20:07

    Jardys
    Souhlas, palec nahoru. Ale na druhou stranu, když vycházím ze zkušeností, tak v práci nám hraje většinou Impuls a je to mnohokrát lepší než třeba Evropa 2, protože tam jsou schopný za 8 hodinovou pracovní dobu pustit jednu a tu samou skladbu 4-6krát.! To jsou pak prudy do hlavy vám řeknu a to jsem klidnej člověk. :-D
  • 10. 2. 2012 9:09

    bez přezdívky
    Ve věku do dvaceti let nejsem, a rádiím a hudbě se věnuji od dětství, takže si troufám tvrdit, že dokážu posoudit co je kvalitně dělané rádio. A Impuls to opravdu není, naopak, opakuji, že z pohledu úrovně celé stanice jde o nejhorší rádio ve střední Evropě. Stejně tak není ani jedno z těch "vedoucích" rádií slušně dělané. A nejde o to, jestli tam hrají hudbu která mi osobně nesedí, ale o to, jak je celá stanice dělaná. Tedy zejména úroveň moderování, kvalita hudebního výběru (čímž se myslí jeho záběr, počet rotovaných skladeb, případně nějaké autorské hudební pořady atd.), image stanice jako celku a podobně. Ve všech těchto ohledech je většina českých stanic výrazně horší než stanice německé, slovenské, rakouské ale i polské.

    Mimochodem Evropa 2 je po hudební stránce také děs, protože takováhle rotace se nikde nevidí. Tam opravdu točí skladby á 2 hodiny, což opět nemá v evropském éteru obdobu. Běžná rotace na "hitových" stanicích je 6-8 hodin u těch největších současných hitů, a několik dní u starších věcí!

    Blaník opravdu neposlouchám, ale jestli jste můj příspěvek četl, tak jsem psal, že ač se na té stanici hrají normalizační hrůzy a "pohodová česká muzika", která člověka spíše dokáže z pohody vyvést, samotné rádio je v rámci formátu dělané relativně slušně. Prostě cílí na svou skupinu, tedy lidi, co vyrostli na Hvězdě, Michalu Davidovi a Heleně Vondráčkové, a nikdy se ani nesnažili zjistit, že tu je možná nějaká jiná, slušnější tvorba. Kterou třeba mohli ladit na "západních" stanicích. Tedy je jejich hudební rozhled naprosto nulový a tito pak poslouchají Blaník. Nelze se tomu divit, taková skupina posluchačů tu prostě je, je jich docela dost, a ti to rádio poslouchají. Já bych ho neladil, taky se často za sebe divím, že to v dnešní době někdo dokáže poslouchat, ale máme demokracii.
    Jediný problém je, že rádií jako je Blaník je většina, "Hitrádia", která mají podobný profil, jen posunutý o 20 let dopředu a hrají nejohranější skladby od 80. let do současnosti a do toho několik vybraných českých interpretů, jejichž tvorba je až na vyjímky dost strašná, neberu jako alternativu. Pokud máte rádi pop, ale chcete slyšet širší záběr, a to jak ze současnosti, tak z minulosti, v českém éteru prostě nemáte šanci nic naladit. Taková stanice tu není. Je tu alternativa v podobě rocku (Beat), je tu Country, v Praze je "underground" Radio 1 a Expres, ale stanice, která by slušně hrála POP 70s-současnost tu prostě v celé ČR NENÍ.

    Ovšem Impuls, to je proti Blaníku, Evropě atd. prostě opravdový výplach mozku. Už jsem psal proč, prostě moderátoři, zvukový obal, hudební výběr a bazírování a vytahování hrůz z archivů, to dohromady vytváří něco tak strašného, co v Evropě nemá obdobu.

    Zkuste si někdy naladit nějaké zahraniční stanice, porovnat všechny aspekty, a pak třeba nebudete ty hrůzy v českém éteru obhajovat.
  • 9. 2. 2012 13:35

    bez přezdívky
    Jenže to je zkreslené. Jednoduše proto, že Blaník má všude jeden název a čas také i když má 3 zcela odlišné progrmy. Ale Hitrádia, Fajnrádia a Kiss mají všude jiný název ikdyž jde o jednu stanici. Takže peníze jsou fakticky roděleny zcela jinak, tedy zisky mají jiní. Když sečteme například všechna Hitrádia dostáváme se samozřejmě naprosto v pohodě před Čas s Blaníkem, ale dokonce i před Radiožurnál.
  • 9. 2. 2012 13:42

    bez přezdívky
    zajímavé je, že Wave bez jediného FM vysílače vykazuje větší poslechovost než Rádio Česko, které má v ČR vysílačů hned několik ... !
  • 9. 2. 2012 20:09

    Jardys
    Už od základní školy jsem nikdy nevěřil monitoringu rádií, dříve jsme se koukali každý týden na radiotv která zveřejnovala výsledky a zprávy o rádiích.
  • 10. 2. 2012 0:25

    bez přezdívky
    Já si osobně myslím, že to nikdo neposlouchá. Jako třeba BEAT. Ten lidi opravdu poslouchají, třeba 4 hodiny v kuse atd. Když zveřejňovali ještě tyhle údaje, teď už o tom raději drží hubu, tak třeba BEAT byl nejposlouchanějším rádiem v práci. A měl třeba nejdelší dobu poslechu. V průměru to dělalo právě ty 4 hodiny. Jenže u Impulsu je to jinak. Ta stanice sice hraje neuvěřitelně hnusnou hudbu, to snad ani není už hudba to vrzání a kničení, co z toho pouštěj. K tomu tam ječej jak když by je na nože brali nebo píchali vidličkou či špendlikem neustále do prdele. Takže vydržet to nejde déle jak 5 minut. Ale ta stanice má špičkový marketing, tedy jsou to Němci. Je to vlastně PSR, tedy první privátní saské rádio. EnDéRácí... Ovšem už jim patří další známé značky 90elf, sunshine live, Rock Zone, Radio BOB...atd.
    http://www.regiocast.de/unternehmen/beteiligungen/
    A obdrželi za to už po Německu mnoho cen. Jak za elf90 tak za PSR atd. čili oni jsou vyčůraní, sice je to hnus. To je... Ale neustálá reklama o tom všude, takže každý to ví, že to existuje, plus neustálé masírovaní, že to existuje, no a tak si to lidi pustí třeba aby věděli kolik je hodin nebo ráno jako budíka. No a pak na otázku, co poslouchají. Řeknou, že Impuls... A to je tak zhruba celé... Ovšem, že si to pouští na 5-10 minut, jen třeba na zprávy, to už v údaji nikde není.
  • 10. 2. 2012 6:37

    bez přezdívky
    Já jsem odpovídal na obdobný telefonický průzkum 2x. Neví, kdo to té agentuře zadal, zda nějaká rozhlasová stanice nebo nějaké noviny nebo kdo... Ale v každém případě to bylo velice sugestivně manipulační...

    Např. bylo možnost:
    1) Máte dojem, že česká rádia hrají málo české hudby ?
    2) Máte dojem, že česká rádia hrají dostatečně české hudby ?

    Já jsem chtěl odpovědět a vyžadoval jsem odpověď, že česká rádia hrají neúměrně mnoho české hudby.Taková odpověď mi nebyla umožněna s tím, že ona tam takovou kolonku nemá, že má jen uvedené 2 možnosti. Takže jsme se tedy domluvili na to, že tedy hrají dostatečně,české hudby. Ovšem takto vypadala třetina otázek. Tedy obyčejná manipulace a předpřipravené určitými směry, za určitými účely. Třeba zvednutí příjmu soudružky Vondráčkové.

    Po této praxi, tedy tomuto praktickému zážitku jsem se několikrát na různých serverech o rádiích, zmínil o tom, že by bylo velice žádoucí aby i Radioproject předložil své otázky ke kontrole veřejnosti. Protože jim prostě nevěřím a mám důvodné podezření, že i tam dochází k manipulaci už při samotném pokládání otázek. Ovšem nic takového se nikdy nestalo a Radiproject nikdy nepředložil všechny své otázky veřejně k posouzení s tím, že je to jejich know how atd. Ovšem dokud to neuvidím, na co se oni ptají, není to podle mého názoru důvěryhodné. Viz. zkušenosti s otázkami jiných na dané téma. Ostatně rozhlasové stanice si běžně dělají své vlastní průzkumy a někdy výsledky vypadají zcela jnak, nežli to, co vyleze z Radiprojektu, proto také v určitých intervalech vznikají různé truc akce, kdy si to, či ono ráio nepřeje být do průzkumu zařazeno např. Radio Černá hora, Rádio Haná atd. Kdy prostě jejich vlastní průzkumy ukázaly podstatně vyšší poslechovost, nežli byla čísla Radioprejectu. Atd.
  • 10. 2. 2012 0:13

    bez přezdívky
    Tak to mi někdo udělat, tak se pobliju hnusem a nejspíše vjedu na chodník a někoho přejedu...
    Na ty prásárny, co tam hrají jsem opravdu hodně alergický a naskakuje mi z toho hnusu kopřivka... A je mi 51. čau. Osobně si pouštím z FM pouze BEAT, HEY a VLTAVU, protože to jsou jediné stanice, které tady na FM hrají normálně a nelezou do zadku komoušům nebo komu s těmi odpornými zvratky, co předvádí Blaník, Impuls a spol o žurnálu ani nemluvě.... Už aby se k nám dostalo GAMA rádio, čímž se počet normálních oproti sráčoidům zvýší na 4 kousky.
    Samozřejmě v jiných místech ČR jsou to další stanice. Těch co se dají v různých částech ĆR, je tak někde mezi 10-15 kousky. Zbbylých tak asi 50 se prostě nedá. Tečka. Impuls pak je z nich zcela nejhorší, nic odpornějšího snad v ČR neexistuje.
  • 13. 7. 2018 8:54

    stranger (neregistrovaný)

    Impul je nejpříšernější rádio, co znám. Přihřátý moderátor Honza Daněk se svým odporným smíchem je ještě příšernější.

  • 9. 2. 2012 21:04

    PavlosPM
    Nevím proč píšeš, že jde o sračky a podobné hlouposti. Neznamená, že když ty ani tobě rovní neposlouchají tebou uváděné "sračky" tak, že je to výmysl. Předpokládám, že budeš ve věku do 20let.

    Osobně doma ani na cestách MP3, atd. neposlouchám. Poslouchám výhradně rozhlas a zrovna si rád pustím Implus, Blaník i Radiožurnál!

    Takže klid a "sračky" si můžeš probírat s kamarády ve škole.

    Mimochodem, pokud by výsledky poslechovosti byly podivné, už dávno by se rozhlasové stanice bránily.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).