Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nejprodávanější e-knihy: vítězí severská detektivka z Bangkoku od JKL - Ještě, že je tento žebříček jenom v e-boocích,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 7. 2013 1:57

    JKL (neregistrovaný)

    Ještě, že je tento žebříček jenom v e-boocích, protože jinak je to něco tak otřesného, že by to bylo plýtvání papírem.

    Nějak vůbec nechápu proč jsou vždy nejúspěšnější (nebo jedny z nejúspěšnějších) knihy detektivky. Navíc ještě tak TUPÉ. Člověka to nijak neobohatí a je to skutečně jenom způsob jak "zabít čas" a zasvinit nějaký papír nebo paměť ve čtečce... Jelikož situace ve vymyšlených detektivkách nejsou reálné, tak ani nejsou aplikovatelné do skutečnosti.

    Kdyby si lidi místo podobných kravin četli raději historické spisy a díla filosofů, tak jsou ještě více uchvacující než "To je vražda, napsala" a navíc, protože jsou v nich skutečné události a skutečné lidské myšlení, tak to čtenáře intelektuálně obohacuje.

    Naopak všechny Fletcherové, Vraždy v oriont expresu, Poiroti, vražední sněhuláci a podobně, čtenáři mozek vyšramají ještě víc, než ho měl, když ho napadlo číst podobný brak! Ve svém životě se pak rozhoduje na základě debilit načtených z brakové literatury a odpadní TV produkce, takže končí špatně - vzhledem k tomu, že se tak chová většina populace, tak pak končí špatně celá společnost, protože ty 3% inteligentních lidí to nezachrání :-(.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).