Hlavní navigace

Názor k článku Nejrychlejší superpočítač v ČR poběží na AMD. Do Ostravy ho za 400 milionů dodá HPE od anonym - "Barbora".. po stránce designového / dílenského zpracování totální...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 10. 2020 21:00

    bez přezdívky

    "Barbora".. po stránce designového / dílenského zpracování totální ŠUNT.. to je naprosté čínské OEM, kde se jede jen na cenu.. to, že to vypadá totálně odpudivě (jako některém SuperMicro, jež jsou na fotkách také) - nikoho netrápí.. zase se tady hraje jen a jen na cenu místo efektivity.. Až se tam podělá zdroj - tak určitě nebude hot-plug a možná tam dokonce nebudou ani 2! -- a co pak taková údržba po 5 letch a více, až doběhnou záruční smlouvy? To si fakt někdo myslí, že supermicro ND díly budou běžně dostupné na trhu pro tak staré modely? Vždyt to je jak HP a jejich modely - po 5 letech si bez servisního kontraktu ani nemůžete stáhnout aktualizaci BIOSu pro server, pro nějž jste měli 5 let placenou záruku -protože jednoduše záruka již vypršela.

    TOHLE JE VIZUALNI HNUS! a naleštěná bída.. je to naprosto stejné, jako když jste si před 8 a více lety koupili značkový desktop od DELL vs. OEM skládačku typu LYNX apod.. dneska už ani ten DELL se nedá brát jako benchmark kvality, když to pro něj seká Foxconn v Číně totální tristním způsobem a celá řada vychytávek, které DELL systémy stabilně měly zkrátka zanikly v honbě za nejnižší cenou oproti lacinému HP, což je dlouhodobě jen pozlacená bída.. stačí se podívat na jejich neschopnost u serverů zjednodušit demontáž a výměnu různých komponent.. NE a NE.. všude budou -rát impotentní torxy, jen abyste neměli šanci tu věc jednoduše vyměnit.

    tak takto jsem si opravdu "superpočítače" nepředstavoval.. poskládané z nejrůznějších laciných výrobců ..

    12. 10. 2020, 21:00 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).