Hlavní navigace

Názor k článku Nekrolog ztracených příležitostí za duši Steva Jobse od Pavel - Zajimava diskuse Nemyslím si že je to co popisujete...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 10. 2011 9:36

    Pavel (neregistrovaný)

    Zajimava diskuse

    Nemyslím si že je to co popisujete skutečná bariéra. Napsat jednoduchý prográmek pro iOs pokud člověk nikdy neprogramoval není tak triviální a začít od něj by ani nebylo dobré. Vstupní bránou k programování je dneska zejména web s javascriptem - a takovou aplikaci na iOs napíšete a můžete volně šířit. Je to tak ostatně myšleno: na jednoduché věci webovou apiikaci.

    Naopak iOs zařízení se svými možnostmi nativních programů představují pro potenciální programátory výzvu a inspiraci... Tím iOs přitahuje nové vývojáře a obecně k vývoji programů lidi kteří sdíleji Apple paradigma o skloubení technologií a "liberal arts" - ty pro které je programování víc než jen řešení inženýrskych problémů. Ty pro které není programování cíl, ale prostředek k tvorbě něčeho co počítač přesahuje.

    IOs: první pokusy lze ostatně dělat i bez telefonu na simulátoru. Větší bariérou než developerský poplatek je cena vlastního zařízení + potřebujete i Mac.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).