Hlavní navigace

Názor k článku Nemůžete naladit ČT :D a ČT art? Chyba nemusí být jen na vaší straně od Bohumír Džubej - Tak nevím, ale jak z předchozích vyjádření ČT...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 9. 2013 12:49

    Bohumír Džubej (neregistrovaný)

    Tak nevím, ale jak z předchozích vyjádření ČT tak i z programu jsem zjistil, že Večerníček je nejen na ČT :D, ale je i na ČT2. Na ČT2 má prý být až do dobudování celoplošného pokrytí.
    Co je ovšem horší, to je Studio Kamarád. Pokud si to dobře pamatuji, ČT slibovala, že stěžejní dětské pořady zůstanou do doby úplného pokrytí i na stávajících stanicích. Studio Kamarád ovšem zmizelo a je pouze na ČT :D.
    Podle mého názoru ČT velmi silně nezvládla komunikaci směrem k divákům. Pominu-li, že jsou jistě rozsáhlá místa bez pokrytí signálem, měla ČT dávno informovat o pozici TEST, která byla v MUXu RS7 pro ČT :D / ČT art dlouho připravena a upozorňovat diváky, že bez odborných úprav individuálních přijímacích antén a STA budou mít problém. Představa "kompetentních" lidí z ČT o pouhém proladění STB a nebo TVP je přinejmenším úsměvná a funguje snad jen u nás na jihu, kde se vysílá z Kleti a směr příjmu je tedy pro všechny MUXy stejný. STA však i zde musí být příslušně upraveny. ČT zřejmě počítala s tím, že lidé přijímají MUX 4 a vysílače MUX RS7 budou na stejných kótach. Jenomže mají minimálně jiné přidělené kanály. To je však problém pro drtivou většinu STA a tedy i velký počet diváků.
    Pokud jde o kvalitu signálu, nemám z Kleti problém. U MUX 4 i MUX RS7 mám např MER = 27 - 28 dB a Pre BER lepší než E-5.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).