Hlavní navigace

Neomezená data jsou tady. T-Mobile začne nové tarify prodávat od září

21. 8. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Despositphotos
Magentový operátor představil nabídku nových tarifů, které budou dostupné od podzimu. Poprvé mezi nimi jsou i balíčky s neomezenými daty.

Po letech výmluv a vytáček dorazila na český mobilní trh neomezená data. Po omezených multiSIM tarifech Vodafonu se svou nabídkou přišel také konkureční T-Mobile. Ten od září nabídne tarify s neomezenými daty.

Konkrétně jde o dva balíčky, které mohou zákazníci kombinovat s hlasovými službami, nebo je využít samostatně. První ještě určité limity obsahuje. Jmenuje se Neomezeně HD a zahrnuje 50 GB dat plnou rychlostí, po jejichž vyčerpání se rychlost připojení sníží na 10 Mb/s. Balíček má také roamingový EU limit 35 GB. Sám o sobě stojí 875 Kč, v kombinaci s hlasovým balíčkem s neomezeným voláním a SMS (za 400 Kč) se tak zákazník dostane na 1275 Kč měsíčně.

Druhým datovým balíčkem je Neomezeně HD Max, který za 1175 Kč nemá žádný limit v množství ani v rychlosti přenosu dat (s výjimkou roamingového EU limitu ve výši 40 GB). V kombinaci s neomezeným voláním a SMS (za 400 Kč) se tak zákazník dostane na 1575 Kč za měsíc.


Nové tarify T-Mobilu od září 2019

Nové datové balíčky si uživatelé mohou za zmíněné ceny koupit i bez hlasové části. K balíčkům také mohou využít dotaci na nový telefon (její výše je odstupňovaná podle výše paušálu). Dotovaný telefon ale znamená, že se zákazník zaváže ke smlouvě na 24 měsíců. Bez dotace na telefon je však smlouva zcela bez závazku. 

Všeobecné obchodní podmínky nových tarifů ještě nejsou veřejně k dispozici.

Jak na novou situaci na trhu zareaguje konkurenční O2, zatím není jasné. „Novou nabídku představíme v polovině září,“ reagovala na dotaz Lupy mluvčí O2 Lucie Jungmannová.

Letní akce

T-Mobile novými balíčky navázal na propagační akci, ve které dal zákazníkům možnost aktivovat si balíček s neomezenými daty na léto zdarma. V červenci si jej aktivovalo přes 774 tisíc zákazníků, uvedl operátor.

Průměrná spotřeba se pohybovala kolem 12,1 GB dat, nováčci, kteří si pořídili předplacenou Twist kartu, spotřebovali v průměru 25,5 GB. Absolutní rekordmani ale dokázali spotřebovat i přes 1 TB dat. Asi desetinu dat zákazníci využili v roamingu (nejvíce v Německu, Chorvatsku, Itálii, Slovensku a Rakousku). 

34 % datových přenosů šlo na vrub videí na YouTube, 14 % dat zákazníci spotřebovali na Instagram. K dalším nejvyužívanějším aplikacím patřil Facebook, Netflix, Spotify, Bittorrent a aplikační obchody Applu a Androidu.

Podívejte se – Ondřej Malý: Od neomezených dat už není cesty zpět. A šance na příchod nového operátora je 50:50

BRAND24

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).