Hlavní navigace

Názor k článku Nepodceňujme bezpečnost přenosných zařízení od J - Odpovedet se na to da, existujou primo fimy,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2007 11:31

    J (neregistrovaný)
    Odpovedet se na to da, existujou primo fimy, ktery se zabyvaji nasledky vypadku. Pokud mam infomace, tak firmy, kde dojde k totalnimu vypadku (= vyhori treba serverovna a neni zadna alternativa pouzitelna v radu hodin) bud krachnou hned nebo do roka po vypadku (99.7%).

    A to ze neco umre neni jen pravdepodobnost, to je jistota. Je jen otazka kdy.

    Ostatne, stejny problem ma spousta firem s prostym zalohovani dat, proc by se melo nakupovat nejake zalohovaci vybaveni, vzdyt mi to jednou tejdne vypalej na DVD.

    Osobne zalohuju nektere systemy kazdou hodinu a i tak vim, ze v pripade obnovy te zalohy to bude docela problem (stovky zmen, ktere uz nikdo nikdy nedohleda). Pouziti den stare zalohy by uz byl pruser znamenajici nejspis nekolikatydeni nasledky a tyden stara zaloha = zadna zaloha.

    Prikladem budiz firma, kde jednodeni vypadek muze znamenat +- 5M skody, ale nakup zarizeni v cene +- 1M, ktery by zajistil ze vypadek bude trvat maximalne desitky minut = "ste se zbaznili". Tudiz aktualni situace je takova, ze v pripade vypadku kritickych casti systemu = klidne 2 a vice tydnu bez systemu, jelikoz neni zaplacen ani odpovidajici support na ten HW.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).