Hlavní navigace

Názor k článku Nestřílejte specialisty aneb Co způsobilo rozsáhlý databázový výpadek v Alza.cz od jenda - Prijde mi to proste blbe navrzene. Failover cluster...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 7. 2018 17:08

    jenda (neregistrovaný)

    Prijde mi to proste blbe navrzene. Failover cluster je dobry kdyz verite poli a neverite nodum, jinak nema smysl. Je to laciny, ale muze se to podelat a to se taky stalo a muze se to kdykoliv opakovat. Navic ten 2. nod nejspis nic nedela.
    Co takhle koupit jeste jedno pole a ten server z 2. nodu k nemu pripojit a replikovat data z jedne DB do druhe. Primar RW, sekundar RO (urcite by se nasly nejake operace pro vyuziti toho sekundaru.). Pokud zdechne primar, tak se primar udela ze sekundaru a jede se dal. Vypadek v radu minut. Takhle bych to videl na Informixu nebo Oracle, MS by to asi taky umel, ne?
    Samozrejme pokud je SQLServer zabugovany, tak vam stejne zadny hw nepomuze. Z toho co jsem tu cetl zas tak uplne jasne nevyplyvalo, jestli to skutecne zmrvilo to pole nebo MS.
    Predpokladam, ze zaver je, ze se chtej zaruky od MS a vyrobce diskoveho pole "ze se to nebude opakovat" a tim to vadne.
    Proste Alza usetrila (otazka je kde vlastne, kdyz to bylo tak drahe) a jak velka ztrata ji za tech 27 hodin vznikla.
    Anebo se da udelat "pouceni z krizoveho vyvoje" a je to prilezitost jak to predelat ;-), ale spis to bude o tom modlit se, aby se to neopakovalo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).