Hlavní navigace

Názor k článku Nevěřte každému, kdo říká, že vás miluje! od Dendrit - No, s tímto nemohu jinak, než souhlasit. Problém...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 5. 2000 12:52

    Dendrit (neregistrovaný)
    No, s tímto nemohu jinak, než souhlasit. Problém je ovšem někde jinde. Pseudosystémy od MS zaplavily trh a tedy i uživatele. Ať už marketingové strategie mistra Williama byly jakékoli, prostě to dokázal. Smůla je v tom, že normální neznalý uživatel, který v kanceláři resp. doma provozuje PC jako textový editor a poštovní schránku bere MS jako JEDINÝ!!! systém, který snad existuje. Na otázku jaký má operační systém se mezi běžnými uživateli neodpovídá názvem systému, ale verzí zvratku od MS. Což je velice smutné. Já osobně jsem s MS začínal taky. Neměl jsem nic proti, i když někdy mě jeho chování občas trošku zrozpačitělo. Ovšem poté jsem zjistil, že existují i operační systémy, ne jen nějaké napodobeniny a slátaniny, které se honosně nazývají operační systém, ale nejsou jím. Hlavně, a to je vlastně pointa tohoto psaní: Ty operační systémy totiž mají už ve filosofii svého návrhu zakotvenu bezpečnost. Ne jako MS: Když něco není implementováno nebo není bezpečné, prostě se přidá nová dll a hned je víc modře na tváři uživatele... Proto vítám jakoukoli co co nejveřejnější ukázku toho, jak je MS potenciálně nebezpečný pro uživatele, který je připojen k Internetu a tedy souhlasím také s tím, že autoru viru nešlo o to zničit lidem obrázky a hudbu, ale ukázat jim, že on to klidně je schopen udělat. A nejen to. Nemluvě o tom, co všechno MS systémy dělají za zády uživateli.

    Řekněme si to otevřeně, k MS jsem si vypěstoval už pěknou averzi, takže nekamenujte mě ti, kteří jste ještě nepoznali, o co tu jde.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).